Esti in cautarea unor idei si solutii pentru a amenaja o bucatarie mica de apartament?  Iti poti transforma bucataria ta intr-un spatiu functional si estetic placut, fara prea mare effort. Trebuie doar sa respecti niste reguli de baza si sa inveti cate ceva despre culori, lumina si reguli pentru depozitarea tuturor ustensilelor care te ajuta sa pregatesti preparate delicioase.

 1. Planificarea spatiului

Primul pas in amenajarea bucatariei tale mici este sa te asiguri ca planifici eficient spatiul disponibil. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont:

 • Triunghiul de lucru: Ai nevoie de o circulatie fluenta intre cele trei zone cheie ale bucatariei: frigider, aragaz si chiuveta. Asigura-te ca aceste zone sunt dispuse intr-un triunghi echilibrat, pentru a facilita deplasarea in timpul gatitului.
 • Zona de depozitare: Gandeste-te la locurile in care vei depozita alimentele, vesela si ustensilele de bucatarie. Alege dulapuri si rafturi care sa optimizeze spatiul si sa iti ofere acces facil la obiectele de care ai nevoie.
 1. Mobilier si electrocasnice

Alege mobilier si electrocasnice potrivite pentru dimensiunea bucatariei tale:

Electrocasnice compacte: Opteaza pentru electrocasnice de dimensiuni reduse, care sa se potriveasca perfect in spatiul disponibil. Asigura-te ca acestea au un consum energetic redus!

Mobilier multifunctional: Alege piese de mobilier care sa indeplineasca mai multe functii, precum o masa pliabila sau un set de scaune care se pot depozita unul peste celalalt. Astfel, vei economisi spatiu si vei avea un aspect mai aerisit.

 1. Iluminarea

O iluminare adecvata este esentiala intr-o bucatarie mica:

 • Iluminare naturala: Profita de lumina naturala cat mai mult posibil. Poti amplasa masa sau zona de lucru in apropierea ferestrei pentru a beneficia de lumina soarelui.
 • Iluminare artificiala: Opteaza pentru surse de lumina care sa ofere un spectru larg de iluminare. Poti alege spoturi LED sau benzi luminoase, care sa se integreze discret in designul bucatariei.
 1. Culorile si materialele

Culorile si materialele bine alese pot face minuni intr-o bucatarie mica:

Culori deschise: Alege culori deschise pentru pereti, mobilier si accesorii, deoarece acestea creeaza iluzia unui spatiu mai mare si mai luminos. Nuante precum alb, gri deschis sau bej sunt ideale pentru a oferi un aspect proaspat si aerisit.

Materiale reflectorizante: Materialele cu finisaje lucioase, precum sticla, inox sau faianta, pot reflecta lumina si amplifica senzatia de spatiu. De exemplu, poti alege o faianta cu efect de oglinda pentru a adauga profunzime bucatariei tale.

Texturi si modele: Experimenteaza cu texturile si modelele pentru a adauga personalitate spatiului. Evita modelele aglomerate, pentru a nu crea un efect de incarcare.

 1.  Depozitarea verticala

Maximizeaza spatiul disponibil prin utilizarea solutiilor de depozitare verticala:

 • Rafturi suspendate: Instaleaza rafturi suspendate pe pereti pentru a depozita vesela, condimentele si alte obiecte necesare. Acestea vor crea un efect de inaltime si vor elibera spatiu pe blatul de lucru.
 • Solutii magnetice: Foloseste solutii magnetice pentru a depozita ustensilele de bucatarie, cum ar fi cutitele sau lingurile. Acestea vor fi la indemana si vei economisi spatiu in sertare.
 • Organizatoare de perete: Opteaza pentru organizatoare de perete pentru a depozita prosoapele, carpele sau alte obiecte mici. Acestea vor contribui la un aspect ordonat si functional.
 1. Accesorii si detalii

Nu uita de accesoriile si detaliile care pot face diferenta in amenajarea bucatariei tale:

Plante si decoratiuni: Adauga plante si obiecte decorative pentru a oferi un aspect mai prietenos si sa iti imprimi personalitatea in spatiul de gatit. Alege plante care se dezvolta bine in conditii de umiditate si lumina redusa, precum feriga sau iedera.

Covoare si perne: Poti alege covoare sau perne pentru scaune care sa adauge un plus de confort si culoare in bucatarie. Alege materiale usor de intretinut si rezistente la pete.

Detalii functionale: Nu uita sa integrezi solutii functionale, cum ar fi suporturile pentru prosoape, hartie de bucatarie sau suporturile pentru pungi de gunoi. Aceste detalii vor face munca in bucatarie mult mai usoara si placuta.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.