Cand vine vorba de alegerea unui apartament, etajul este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuie luate in calcul. In functie de acesta, apartamentul poate fi mai linistit sau mai zgomotos, mai economic sau mai scump de intretinut, mai luminos sau mai intunecat, etc.
Desi nu ofera doar avantaje, apartamentele la mansarda au devenit tot mai populare in ultima perioada. Daca te gandesti sa cumperi sau sa inchiriezi un astfel de apartament, este important sa cunosti atat avantajele, cat si dezavantajele asociate cu aceasta optiune.
Avantajele unui apartament la mansarda
Priveliste. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui apartament la mansarda este privelistea pe care o ofera. Situata la ultimul nivel al cladirii, acest tip de locuinta ofera o vedere panoramica asupra orasului sau a zonei inconjuratoare. Fie ca este vorba despre o vedere la munti, la un parc sau la arhitectura urbana, privelistea dintr-un apartament la mansarda este unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg o astfel de optiune.
Lumina naturala generoasa. Datorita pozitiei sale la ultimul nivel, un apartament la mansarda beneficiaza de o cantitate generoasa de lumina naturala. Ferestrele mari si pozitia inalta permit patrunderea luminii solare in interiorul apartamentului pe parcursul intregii zile. Acest aspect contribuie la crearea unei atmosfere luminoase si calde in locuinta, oferind senzatia de spatiu.
Absenta zgomotului. Deoarece un apartament la mansarda se afla la ultimul nivel al cladirii, vei beneficia de liniste. Nu vei avea vecini deasupra ta care sa faca zgomot, nu vei auzi traficul si nici alte zgomote produse pe strada.
Unele apartamente la mansarda, cum sunt multe in Metalurgiei Park Residence, beneficiaza de terase generoase, ceea ce creste gradul de confort, oferind oportunitati suplimentare de relaxare.
Dezavantajele unui apartament la mansarda
Temperatura fluctuanta. Un dezavantaj al unui apartament la mansarda este ca acesta poate deveni foarte cald in timpul verii si foarte rece in timpul iernii, mai ales daca blocul in care se afla este construit in urma cu mai multi ani. Datorita pozitiei sale, un astfel de apartament atrage mai multa caldura in timpul zilelor toride de vara si mai multa frig in timpul iernii. Aceasta poate implica costuri mai mari pentru climatizare si incalzire. Acest dezavantaj poate fi eliminat insa, daca apartamentul este bine izolat din punct de vedere termic. Din fericire, cartierele rezidentiale moderne beneficiaza de solutii termoizolante noi si foarte eficiente.
Spatiu limitat si dificultati in organizarea mobilierului. Un alt dezavantaj al apartamentelor la mansarda poate fi spatiul limitat si forma in unghi a incaperilor. Multe apartamente la mansarda au tavanul inclinat, ceea ce poate restrictiona amplasarea mobilierului in anumite zone. Zonele cu inaltime redusa pot crea chiar si dificultati in miscarea libera.
Acces dificil. In multe cazuri, accesul la un apartament la mansarda poate fi mai dificil in comparatie cu celelalte etaje ale cladirii. De obicei, exista o scara interioara ingusta si inclinata, care poate fi inconfortabila pentru persoanele in varsta sau pentru cele cu mobilitate redusa. De asemenea, este posibil sa nu existe lift in cladire, ceea ce poate reprezenta o provocare in cazul in care trebuie sa transporteti obiecte grele sau voluminoase in apartament.
Apartamentul la mansarda poate fi fermecator. Daca vrei sa eviti toate dezavantajele si sa te bucuri din plin de avantaje, este bine sa cumperi un astfel de apartament intr-un bloc nou, construit de profesionisti. In oferta noastra poti gasi cateva optiuni excelente de apartamente la mansarda in Berceni, Popesti Leordeni si alte zone din Sudul Bucurestiului.