Cand vine vorba de alegerea unui apartament, etajul este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuie luate in calcul. In functie de acesta, apartamentul poate fi mai linistit sau mai zgomotos, mai economic sau mai scump de intretinut, mai luminos sau mai intunecat, etc. 

Desi nu ofera doar avantaje, apartamentele la mansarda au devenit tot mai populare in ultima perioada. Daca te gandesti sa cumperi sau sa inchiriezi un astfel de apartament, este important sa cunosti atat avantajele, cat si dezavantajele asociate cu aceasta optiune.

Avantajele unui apartament la mansarda

Priveliste. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui apartament la mansarda este privelistea  pe care o ofera. Situata la ultimul nivel al cladirii, acest tip de locuinta ofera o vedere panoramica asupra orasului sau a zonei inconjuratoare. Fie ca este vorba despre o vedere la munti, la un parc sau la arhitectura urbana, privelistea dintr-un apartament la mansarda este unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg o astfel de optiune. 

Lumina naturala generoasa. Datorita pozitiei sale la ultimul nivel, un apartament la mansarda beneficiaza de o cantitate generoasa de lumina naturala. Ferestrele mari si pozitia inalta permit patrunderea luminii solare in interiorul apartamentului pe parcursul intregii zile. Acest aspect contribuie la crearea unei atmosfere luminoase si calde in locuinta, oferind senzatia de spatiu. 

Absenta zgomotului.  Deoarece un apartament la mansarda se afla la ultimul nivel al cladirii, vei beneficia de liniste.  Nu vei avea vecini deasupra ta care sa faca zgomot, nu vei auzi traficul si nici alte zgomote produse pe strada. 

Unele apartamente la mansarda, cum sunt multe in Metalurgiei Park Residence, beneficiaza de terase generoase, ceea ce creste gradul de confort, oferind oportunitati suplimentare de relaxare. 

Dezavantajele unui apartament la mansarda

Temperatura fluctuanta. Un dezavantaj al unui apartament la mansarda este ca acesta poate deveni foarte cald in timpul verii si foarte rece in timpul iernii, mai ales daca blocul in care se afla este construit in urma cu mai multi ani. Datorita pozitiei sale,  un astfel de apartament atrage mai multa caldura in timpul zilelor toride de vara si mai multa frig in timpul iernii. Aceasta poate implica costuri mai mari pentru climatizare si incalzire. Acest dezavantaj poate fi eliminat insa, daca apartamentul este bine izolat din punct de vedere termic. Din fericire, cartierele rezidentiale moderne beneficiaza de solutii termoizolante noi si foarte eficiente. 

Spatiu limitat si dificultati in organizarea mobilierului. Un alt dezavantaj al apartamentelor la mansarda poate fi spatiul limitat si forma in unghi a incaperilor. Multe apartamente la mansarda au tavanul inclinat, ceea ce poate restrictiona amplasarea mobilierului in anumite zone.  Zonele cu inaltime redusa pot crea chiar si dificultati in miscarea libera. 

Acces dificil.  In multe cazuri, accesul la un apartament la mansarda poate fi mai dificil in comparatie cu celelalte etaje ale cladirii. De obicei, exista o scara interioara ingusta si inclinata, care poate fi inconfortabila pentru persoanele in varsta sau pentru cele cu mobilitate redusa. De asemenea, este posibil sa nu existe lift in cladire, ceea ce poate reprezenta o provocare in cazul in care trebuie sa transporteti obiecte grele sau voluminoase in apartament.

Apartamentul la mansarda poate fi fermecator. Daca vrei sa eviti toate dezavantajele si sa te bucuri din plin de avantaje, este bine sa cumperi un astfel de apartament intr-un bloc nou, construit de profesionisti. In oferta noastra poti gasi cateva optiuni excelente de apartamente la mansarda in Berceni, Popesti Leordeni si alte zone din Sudul Bucurestiului.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.