Atunci cand cauti o locuinta, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare este etajul la care se afla aceasta. De regula, apartamentele la parter sunt cele mai ieftine optiuni, putand fi foarte tentant sa alegi o astfel de varianta. Inainte de a semna actele insa, trebuie sa pui in balanta avantajele si dezavantajele.

Avantaje:

  • Accesul facil si sigur: Unul dintre avantajele majore ale unei locuinte la parter este accesul facil si sigur. In comparatie cu un apartament la etajele superioare, nu trebuie sa urci scari sau sa folosesti un lift. Acest lucru poate fi un avantaj pentru persoanele in varsta, persoanele cu dizabilitati sau familiile cu copii mici.
  • Spatiu exterior: O locuinta la parter construita intr-un bloc nou poate veni cu un spatiu exterior, cum ar fi o gradina sau o terasa. Aceasta poate fi o oportunitate pentru a avea un colt de natura in propria curte, pentru a crea un loc de joaca pentru copii sau pentru a crea un spatiu de relaxare pentru petrecerea timpului liber.
  • Economii la utilitati: Locuintele la parter sunt de obicei mai ieftine decat cele situate la etajele superioare. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca acestea sunt mai putin cerute si de obicei nu ofera aceleasi privelisti impresionante. Costurile pentru utilitati pot fi si ele mai mici. O locuinta la parter este mai racoroasa pe timp de vara, primeste mai repede caldura pe timp de iarna si este mai ferita de anumite capricii ale vremii.

Dezavantaje:

  • Siguranta limitata: O locuinta la parter poate fi mai vulnerabila la infractiuni, cum ar fi furturile si vandalizarea. Aceasta poate fi o preocupare mai mare daca locuinta se afla la nivelul strazii sau daca se afla intr-o zona mai putin sigura.
  • Zgomot si disconfort: Locuintele la parter pot fi mai zgomotoase si pot suferi de un nivel mai ridicat de disconfort, deoarece sunt mai aproape de traficul rutier si de activitatile zilnice ale vecinilor.
  • Intimitatea limitata: De asemenea, un apartament la parter poate fi mai putin intim decat unul aflat la etajele superioare. De exemplu, vecinii pot vedea in interiorul locuintei prin ferestrele de la nivelul solului.
  • Riscul de aparitie a umiditatii: Acesta este un dezavantaj ce apare adeseori la aprtamentele vechi. Apartamentele noi sunt mai bine izolate si sunt ferite de o astfel de problema. 

Cum elimini dezavantajele unui apartament la parter?

Dezavantajele care vin la pachet cu o locuinta aflata la parter pot fi eliminate destul de simplu. 

Daca esti preocupat de siguranta, este important sa cauti o locuinta la parter care are masuri de siguranta, cum ar fi usi securizate sau o vizibilitate buna a zonei de afara. In plus, poti instala si propriile masuri de siguranta, cum ar fi camere de supraveghere sau senzori de miscare.

Pentru a reduce zgomotul si disconfortul, poti opta pentru o locuinta la parter situata intr-o zona mai linistita sau cu izolare fonica mai buna. In plus, poti utiliza perdele si draperii pentru a creste intimitatea si a reduce vizibilitatea de afara.

Pentru a evita problemele cu umezeala, asigura-te ca apartamentul are un sistem de ventilatie adecvat si ca solul este bine izolat. Poti utiliza si umidificatoare sau dezumidificatoare pentru a mentine un nivel optim de umiditate in interior.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.