Daca tocmai ce ai achizitionat un apartament in Metalurgiei Residence si te gandesti la modul in care sa il amenajezi, optiunile sunt nelimitate. Exista o multime de stiluri de de amenajare interioara foarte populare in acest moment si toate iti sunt accesibile cu ajutorul Avalon Romania. 

Cel mai greu insa, este sa alegi stilul potrivit pentru tine.

Care sunt cele mai populare stiluri de amenajare interioara?

Stilul minimalist

  Unul dintre stilurile cu o popularitate in crestere este minimalismul. Acesta se caracterizeaza printr-un design simplu, cu linii curate si un numar redus de obiecte decorative. Paleta de culori este, de obicei, neutra, concentrandu-se pe alb, gri sau negru. Ideea principala aici este “mai putin e mai mult.”

  Avantaje:

  • Spatiu aerisit si luminos
  • Usor de intretinut
  • Flexibilitate in adaptarea unor elemente noi

  Dezavantaje:

  • Poate parea prea steril sau impersonal

  Stilul scandinav

  Originea acestui stil se afla in tarile nordice, si se remarca prin functionalitate, simplitate si utilizarea culorilor calde. Materialele naturale, cum ar fi lemnul, sunt foarte prezente. De asemenea, se pune un accent mare pe iluminare, pentru a contrabalansa zilele scurte din regiunile nordice. Popularitatea stilului a dus la aparitia unor magazine uriase destinate exclusiv lui, cum este Ikea. 

  Avantaje:

  • Ambianta calda si primitoare
  • Iluminare foarte buna
  • O multime de spatii multifunctionale care ajuta la un stil de viata practic

  Dezavantaje:

  • Materialele naturale pot fi mai costisitoare, insa exista si alternative atractive din punct de vedere al costului

  Stilul industrial

  Acest stil trage inspiratie din zona de loft si depozite vechi, transformate in spatii locuibile. Se foloseste o combinatie de metal, lemn brut si beton. Elementele decorative sunt adesea reprezentate de obiecte vechi sau uzate, pentru un look „brut”. Chiar daca ai un apartament nou, intr-un cartier rezidential modern, poti adopta cu usurinta un astfel de stil care vine cu o serie de avantaje:

  Avantaje:

  • Aspect unic si plin de caracter
  • Imbinare armonioasa intre diferite materiale
  • Usor de combinat cu alte stiluri

  Dezavantaje:

  • Necesita un spatiu mai generos pentru a iesi in evidenta

  Daca ai un apartament spatios, eventual cu o structura open space, poti incerca fara probleme stilul industrial.

  Stilul boho

  Stilul boho este pentru cei care iubesc culorile, texturile si obiectele care pun povesti. Este un mix  de elemente, de la perne colorate la tesaturi cu model complex. Acest stil incurajeaza exprimarea libera si adaugarea de accesorii foarte variate cumparate in calatorii sau gasite in piete de vechituri.

  Avantaje:

  • Spatiu plin de energie si culoare
  • Stil potrivit pentru cei creativi
  • Usor de adaptat si modificat

  Dezavantaje:

  • Poate parea aglomerat daca nu este bine echilibrat

  Desigur, exista si alte stiluri populare, cum ar fi stilul clasic, contemporan, sau rustico-chic. Toate au propriile lor caracteristici si potriviri, in functie de personalitatea si necesitatile tale.

  Inainte de a incepe procesul de amenajare, este bine sa descoperi particularitatile fiecarui stil in parte, sa vezi imagini cu locuinte deja amenajate si chiar sa vizitezi astfel de locuinte. 

  Evalueaza spatiul, bugetul si modul in care vei folosi fiecare camera si daca nu crezi ca poti face alegerile potrivite, dar iti place un anume stil, poti consulti un designer de interior.

  Oricare ar fi stilul ales, scopul ar trebui sa fie acelasi: sa te simti bine in propria casa.

  *Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

  * Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

  * De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

  * Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

  *In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
  Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
  La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

  Metalurgiei Park Residence © 2024.