5 facilitati marunte, dar importante, pe care trebuie sa le cauti la un apartament

Achizitia unui apartament este una dintre cele mai importante investitii ale unei familii. De regula, o astfel de achizitie se face de maxim cateva ori in viata si are un impact major asupra calitatii acesteia.

In mod evident, atunci cand achizitionezi un apartament trebuie sa tii cont de o serie de criterii. Unele dintre ele sunt foarte evidente: calitatea constructiei, pozitionarea ei fata de facilitatile orasului sau pretul. Altele, desi sunt mai putin evidente sau crezi ca nu ai nevoie de ele, trebuie sa fie puse pe lista, deoarece ar putea sa aiba un impact major in viitor.

Care sunt facilitatile pe care trebuie sa le cauti la un apartament, chiar daca nu crezi ca vei avea nevoie de ele sau ti se par prea marunte?

1. Asigura-te ca este in apropierea gradinitelor si a scolilor! Poate ca in momentul achizitiei nu ai copii si nu te gandesti la ei. Nu stii niciodata ce iti rezerva viitorul, insa. In momentul in care ai un copil, distanta mica fata de unitatile de invatamant iti poate economisi timp si bani.

2. Tine cont de orientarea spatiala a apartamentului! Este un aspect pe care nu il iau foarte multi oameni in considerare, insa foarte important pentru gradul de confort resimtit in interiorul casei. Cea mai buna orientare este catre est si vest, sa ai camere cu lumina dimineata sau seara.

3. Intereseaza-te despre modul in care se colecteaza deseurile! Toata lumea arunca gunoi, insa in anumite comunitati, gunoiul este invizibil. Este important ca deseurile sa fie colectate in subteran, fara ghene aflate la suprafata, care pot crea disconfort olfactiv si vizual;

4. Cat de usor este accesul catre natura?  In general, iti cumperi un apartament pentru a fi conectat la oras. Majoritatea cumparatorilor cauta acces rapid catre metrou, tramvai, magazine, spitale scoli sau gradinite. Vei avea nevoie si de momente de relaxare, insa. Accesul facil catre natura este obligatoriu, motiv pentru care este bine sa cauti parcurile, lacurile sau padurile din apropiere;

5. Exista suficiente locuri de parcare? Cei care isi cumpara un apartament se multumesc cu un loc de parcare pentru propria masina. Un singur loc nu este suficient, insa. In momentul in care achizitionezi un apartament trebuie sa te gandesti la faptul ca in viitor, mai multi membri ai familiei s-ar putea sa aiba masina. De asemenea, ocazional vei avea vizitatori care trebuie sa parcheze undeva.

Achizitia unui apartament poate sa fie o provocare uriasa pentru o persoana care nu a avut de a face cu investitiile imobiliare. Este important sa nu te grabesti, pentru a te asigura ca in momentul in care semnezi contractul o faci pentru cea mai buna optiune.

Daca iti doresti apartamente ieftine, intr-o zona buna a capitalei, iti propunem mai multe proiecte rezidentiale in zona de Sud, in Metalurgiei Park Residence. 

Metalurgiei Park este primul parc rezidential din Romania, cu peste 5000 de apartamente deja vanduce si cu 5000 de apartamente aflate in proiect sau in constructie. Dezvoltatorii care sunt parte a acestui proiect au reusit sa ridice blocuri moderne de locuinte, cu apartamente ce respecta toate criteriile de calitate pe care le-ai putea impune. De asemenea, in Metalurgiei Park s-a creat o adevarata comunitate, cu scoli, gradinite, magazine, scoli, spatii verzi si toate facilitatile necesare pentru o viata moderna.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.