Cum te-ai simti sa intri intr-un apartament nou-nout, unde totul este deja pregatit pentru a te primi? Mobilierul elegant, aparatura electrocasnica moderna, draperiile si obiectele de decor alese cu grija, totul perfect si pregatit sa-ti ofere confortul si luxul de care ai nevoie. Dar, in acelasi timp, cum ar fi sa ai libertatea de a-ti amenaja locuinta exact asa cum iti doresti, cu fiecare detaliu personalizat dupa gustul tau? Sa ai posibilitatea de a alege finisajele, mobilierul si aparatura electrocasnica, sa-ti creezi propriul spatiu, unic si personal.

Aceasta este dilema cu care se confrunta multi oameni atunci cand aleg sa cumpere un apartament. Atat varianta la cheie, cat si cea a unui apartament la rosu vin cu avantaje, dar si cu anumite dezavantaje.

Apartamentul gata utilat – confort si rapiditate

Achizitionarea unui apartament gata utilat are multiple avantaje. Cel mai evident este confortul imediat pe care il ofera. Iti poti aduce doar hainele si te vei simti ca acasa. Fara grija mobilierului, aparaturii sau detaliilor de amenajare, te poti concentra direct pe bucuria pe care ti-o da noua locuinta. Timpul necesar pentru amenajarea unui apartament de la zero poate fi considerabil, de la alegerea si achizitionarea mobilierului pana la montarea acestuia si instalarea electrocasnicelor. Prin achizitionarea unui apartament gata utilat, poti evita aceasta etapa si te poti muta imediat.

Cu toate acestea, exista si dezavantaje asociate cu apartamentele gata utilate. Unul dintre ele este faptul ca nu ai controlul asupra designului interior. Chiar daca locuinta este decorata cu bun gust, nu este personalizata dupa preferintele tale. Poate exista un sentiment de lipsa de apartenenta si vor aparea intotdeauna mici detalii care sa te nemultumeasca.

Apartamentul la rosu – libertatea de a crea

Daca esti o persoana creativa si iti doresti sa-ti personalizezi locuinta dupa propriile preferinte si gusturi, atunci un apartament la rosu ar putea fi alegerea potrivita pentru tine. Acesta iti ofera libertatea de a alege finisajele, mobilierul, culorile peretilor si multe alte detalii prin care iti creezi un spatiu unic. Pe langa libertatea de personalizare, apartamentul la rosu iti permite si sa economisesti. De cele mai multe ori, pretul unui apartament la rosu este mai mic decat al unuia gata utilat iar diferenta de bani poate sa fie gestionata foarte bine, in asa fel incat rezultatul final sa fie mai ieftin. Este adevarat ca un apartament la rosu implica timp si efort. De la selectarea si achizitionarea materialelor de constructii pana la contractarea meseriasilor si supravegherea lucrarilor, acest proces poate dura mult si poate aduce cantitati considerabile de stres. Daca nu dispui de timp si resurse suficiente, aceasta optiune este o adevarata provocare.

Din fericire, exista si solutii care imbina ambele optiuni. Apartamentelor din Metalurgiei Park Residence, spre exemplu, pot fi achizitionate la cheie, insa toate finisajele vor fi alese de tine dintr-o gama variata de optiuni puse la dispozitie de Avalon. Astfel, te poti bucura de confortul oferit de un apartament la cheie si in acelasi timp de libertatea de a-ti personaliza spatiul exact asa cum vrei.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.