Vara este anotimpul pe care majoritatea oamenilor il iubesc. Vacanta, soare, mare, fructe din belsug, inghetata si culoare, toate contribuie la un tablou perfect, care transforma acest anotimp intr-unul memorabil. Exista si parti mai putin placute ale verii, cel mai bine conturat fiind emperatura ridicata. Sunt zile in care soarele poate deveni coplesitor, temperaturile atingand chiar si 40 de grade Celsius. In aceste zile, cea mai buna optiune pe care o ai este sa stai in casa. Pentru asta insa, trebuie sa te asiguri ca temperatura din interior este una placuta.

Cum iti racesti apartamentul pe timp de vara?

Indiferent daca locuiesti la etajul superior al unui bloc sau ai un apartament pozitionat direct catre soare, poti obtine o temperatura placuta in orice moment al zilei. Pentru asta, trebuie sa respecti cateva reguli de baza:

Izoleaza foarte bine locuinta

Primul pas in racirea apartamentului este sa previi patrunderea caldurii din exterior. O izolatie eficienta este cheia pentru a pastra aerul rece in interior si a bloca razele solare care incalzesc incaperile. Exista mai multe modalitati prin care poti izola apartamentul:

 • Verifica ferestrele si usile pentru eventuale scurgeri de aer. Instaleaza benzi de etansare pentru a bloca intrarea caldurii si a crea o bariera eficienta impotriva aerului cald din exterior.
 • Utilizeaza perdele si jaluzele opace sau reflectorizante pentru a bloca razele solare. Astfel, vei reduce incalzirea excesiva a spatiilor.
 • Monteaza folii de protectie solara pe geamuri. Acestea vor reduce patrunderea razelor UV si vor contribui la mentinerea temperaturii optime in interior.

Opteaza pentru ventilatie naturala

Ventilatia adecvata este esentiala pentru a mentine un climat confortabil in apartament in timpul verii. Exista cateva modalitati prin care poti asigura un flux de aer optim:

 • Deschide ferestrele in orele mai racoroase ale diminetii si ale serii. Astfel, vei permite aerului proaspat sa intre in casa si vei crea o senzatie de racoare.
 • Foloseste ventilatoare de tavan sau de podea pentru a circula aerul in intreaga incapere. Acest lucru va contribui la racirea mediului si la reducerea disconfortului termic.
 • Daca ai posibilitatea, instaleaza un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura. Acesta va asigura un flux constant de aer proaspat, fara a permite patrunderea caldurii excesive din exterior.

Foloseste-te de tehnologiile moderne

Pe langa solutiile traditionale, poti utiliza si tehnologia moderna pentru a-ti raci apartamentul in timpul verii:

 • Aparatele de aer conditionat sunt optiunea ideala pentru a-ti racori rapid locuinta in zilele caniculare. Asigura-te ca alegi un aparat potrivit dimensiunii incaperii si ca il intretii in mod regulat pentru a obtine cele mai bune rezultate.
 • Ventilatoarele inteligente sunt o alta solutie moderna pentru a crea o briza placuta in apartament. Acestea pot fi controlate prin intermediul smartphone-ului si pot fi programate sa functioneze in anumite intervale orare.
 • Pompele de caldura aer-apa sau apa-apa sunt optiuni ideale pentru cei interesati de o exploatare ecologica. Aceste sisteme utilizeaza energia termica din mediul inconjurator pentru a raci si incalzi locuinta, fiind mai eficiente din punct de vedere energetic decat sistemele traditionale.

Alte sfaturi utile

 • Evita utilizarea aparatelor electrocasnice care genereaza caldura in timpul zilei, mai ales in orele de varf. Aparatele precum cuptorul, plita sau masina de spalat rufe pot contribui la incalzirea excesiva a incaperii.
 • Inlocuieste becurile incandescente cu surse de iluminat LED, care produc mai putina caldura. Astfel, vei reduce si consumul de energie electrica.
 • Utilizeaza lenjerii de pat din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul. Acestea permit aerului sa circule si absorb transpiratia, mentinandu-te mai racoros in timpul noptii.

Aplicand aceste metode, vei putea infrunta cu brio zilele caniculare si vei avea parte de confortul dorit in timpul verii, bucurandu-te din plin de toate avantajele acestui anotimp.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.