Daca vrei sa cumperi o casa sau un apartament, este important sa apelezi la o agentie imobiliara. De ce? Pentru ca aceasta colaborare iti ofera multiple avantaje. Pentru inceput, intregul proces de vizionare si achizitie devine mult mai clar, mai simplu si mai eficient prin consilierea data de un agent imobiliar.

Tocmai de aceea, daca vrei ca totul sa mearga cat se poate de bine si sa obtii maximul de beneficii pentru suma pe care o investesti, este bine sa apelezi la un agent imobiliar profesionist. 

Ce face un agent imobiliar?

Agentii imobiliari te ajuta sa iei cea mai buna decizie, cu privire la o parte importanta a viitorului tau. De regula, au in spate o echipa profesionista, bine pregatita, care iti poate oferi asistenta tehnica si juridica. Un agent imobiliar, poate negocia in numele tau si iti poate obtine avantaje importante, de care te vei bucura in noua ta casa.

Parte din sarcinile lui reprezinta munca administrativa, vanzari, negocieri si altele. Insa, pentru a putea realiza toate acestea, agentul trebuie sa se actualizeze constant cu schimbarile pietei. Mai mult, acesti experti analizeaza ofertele si iti propun cea mai buna optiune, pentru nevoile si bugetul tau.

Cel mai bine este sa apelezi la o companie full-service, care iti poate pune la dispozitie toate aceste servicii, precum SudRezidential. Asadar, este bine sa stii ca ai sprijinul unui agent, pe care te poti baza.

Ajutorul pe care ti-l ofera agentii imobiliari include:

 • Te consilieaza cu privire la ofertele existente, preturile pietei, facand analize relevante de piata, in locul tau;
 • Te ajuta sa alegi cea mai buna locuinta, pentru tine si familia ta, tinand cont de preferintele tale, dar si de banii de care dispui;
 • Iti ofera asistenta in cadrul negocierilor de pret, actionand ca un mediator intre cumparator si vanzator;
 • Ofera consultanta in fiecare etapa a procesului de cumparare, iti comunica taxele tranzactiei, durata procedurii, clauzele contractuale si alte detalii utile.

Intr-o agentie imobiliara, agentii sunt cei care iti prezinta noile ansambluri, aparute pe piata. Un bun exemplu este cel al Metalurgiei Park Residence, unul dintre cele mai ambitioase proiecte imobiliare din Romania, localizat in Bucuresti, Sectorul 4.

Este important, pentru cumparator, sa aiba acces la toate facilitatile unui trai modern. In acest caz, locuitorii beneficieaza de proximitatea noului parc, Tudor Arghezi, precum si de vecinatatea unor centre comerciale, asa cum sunt Jumbo, Kaufland, Carrefour, Auchan si Metro.

De ce sa optezi pentru o agentie imobiliara? Principalele avantaje

Daca te gandesti sa cauti agenti imobiliari Bucuresti, ar fi bine sa cunosti, mai intai, beneficiile pe care acestia ti le pot oferi. Agentiile imobiliare cunosc piata foarte bine, si iti arata oportunitatile la care poti avea un acces mai facil.

Iata cateva avantaje, de care te bucuri, daca apelezi la o agentie imobiliara.

1. Primesti expertiza profesionala

O agentie imobiliara, de incredere, iti pune la dispozitie specialisti in domeniu. Acestia au vaste cunostinte, legate de piata imobiliara si sunt in masura sa iti ofere sfaturi practice. Ei te vor ghida si te vor informa referitor la preturile pietei, ofertele disponibile, tendinte, dar si caracteristici ale zonelor alese.

2. Te bucuri de puterea de negociere a expertului

Cei mai buni agenti stiu cum sa manuiasca arta negocierii, in numele tau. Brokerii imobiliari sunt si negociatori, cu abilitati si experienta. Acestia pot obtine reduceri substantiale la preturile noilor locuinte. Insa, puterea lor de negociere nu se focuseaza strict pe costuri.

Acesti consultanti sunt si intermediari, intre dezvoltatori si cumparatorul final. Astfel, ei pot convinge vanzatorul sa efectueze eventuale modificari legate de finisaje. De exemplu, agentul te asculta, iti cunoaste nevoile, apoi le transmite intr-o forma diplomata, dar persuasiva, catre dezvoltator.

Practic, te ajuta sa obtii ceea ce iti doresti!

3. Economisesti timp si efort

Incepand cu prospectarea pietei, pana la negocieri si incheierea unor contracte, este un intreg proces ce presupune timp si efort, din partea cumparatorului. De aceea, iti recomand sa apelezi la o agentie imobiliara care se va ocupa de toate aspectele tranzactiei, tinand cont de preferintele tale.

Pe langa acest beneficiu, agentii imobiliari aduc un plus de promptitudine si siguranta. Sunt autorizati legal, astfel incat, sunt obligati de lege sa actioneze in interesul clientilor.

Datorita cunostintelor si experientei lor, iti pot rezolva orice problema intampini, intr-un timp cat mai scurt, pentru atingerea obiectivului final, incheierea tranzactiei.

4. Primesti consultanta juridica

O agentie imobiliara coordoneaza intreaga activitate juridica de vanzare-cumparare a unei locuinte, asigurand securitatea tranzactiei. Aici intervine consultantul imobiliar, care se asigura ca niciuna din clauzele contractuale nu este incalcata. Scopul final este protejarea clientului.

5. Agentul iti ofera asistenta personalizata

Consultanta oferita de un agent imobiliar poate fi personalizata pe nevoile tale. Acesta identifica pentru tine acele proprietati care corespund preferintelor tale, dar iti poate oferi si recomandari din perspectiva pietei, pentru incheierea unei tranzactii corecte.

Cum poti primi asistenta personalizata, din partea agentiilor imobiliare:

 • Analizeaza necesitatile si tin cont de criteriile tale;
 • Furnizeaza informatii importante despre piata imobiliara locala;
 • Agentii imobiliari rezerva timpul necesar pentru a solutiona cererile si nevoile clientilor;
 • Intermediaza ofertarea onesta a pretului;
 • Ofera consultanta financiara in vederea obtinerii unei finantari avantajoase pentru creditare;
 • Prelucreaza si examineaza veridicitatea informatiilor din documentele necesare pentru achizitionarea locuintei, precum contracte si alte documente legale;
 • Te reprezinta in timpul negocierilor, protejandu-ti interesele.

6. Ai parte de transparenta si corectitudine

O agentie imobiliara te ajuta sa eviti anumite situatii mai putin placute, cum ar fi capcanele judiciare. Consultantii imobiliari se asigura de corectitudinea documentelor implicate in tranzactie, prin vigilenta in incheierea contractelor de vanzare-cumparare.

Pentru evaluarea corecta a pretului, se iau in considerare mai multi factori: numarul de camere al locuintei, locatia imobilului, suprafata utila, compartimentarea, proximitatea fata de metrou si alte moduri de transport in comun, vecinatatea cu spatii verzi, centre comerciale, gradinite si scoli, dar si utilitatile existente. 

Criterii de luat in considerare cand alegi o agentie imobiliara

Este bine sa fii selectiv in alegerea unei agentii imobiliare. Inca exista prejudecati referitoare la modul de lucru al unor companii. Insa, pe de alta parte, trebuie mentionat si faptul ca, in ultimii ani, serviciile furnizate de aceste agentii s-au imbunatatit semnificativ.

Aspecte de care sa tii cont cand optezi pentru o agentie:

 • Experienta – de cat timp este agentia pe piata? Un plus de experienta este intotdeauna un avantaj;
 • Specializarea – gama de imobiliare e destul de vasta. Asadar, agentiile se specializeaza in functie de zone sau tipuri de locuinte. Daca iti cauti o noua casa, ar fi inutil sa apelezi la o companie care vinde spatii comerciale;
 • Reputatia si recomandarile din partea fostilor clienti – cu siguranta, nu esti primul client al agentiei. Asadar, este util sa cauti recomandari si pareri ale altor cumparatori. Ai nevoie de o agentie serioasa, cu o reputatie solida;
 • Comisioanele percepute – comisioanele unei agentii variaza. Insa, multe astfel de companii sunt dispuse sa negocieze aceste costuri. Iti recomand sa clarifici acest aspect, chiar de la inceput;
 • Transparenta colaborarii – de incredere sunt acei agenti care discuta despre toate aspectele tranzactiei cu onestitate si iti pun la dispozitie contractual in timp util, pentru a putea fi analizat;
 • Partenerii agentiei – o agentie imobiliara serioasa, colaboreaza doar cu asociati de incredere, si aici putem da exemplu institutiile financiare, care pot acorda imprumuturi avantajoase.  

*Tine totusi cont ca agentiile mari, precum SudRezidential, nu percep comision pentru anumite tipuri de tranzactii.

In concluzie, este intelept sa optezi pentru o agentie imobiliara cunoscuta, sa urmaresti cum se pozitioneaza in mediul online, sa te informezi in legatura cu expertiza companiei si sa citesti opiniile altor clienti.

Colaborarea cu o agentie imobiliara – concluzii

O agentie imobiliara cu experienta si de incredere iti va oferi acces neingradit la informatie, un portofoliu vast de proprietati din care poti alege, dar si siguranta. Agentii imobiliari cunosc foarte bine toate etapele legate de vanzarea-cumpararea unei locuinte.

Alege o agentie imobiliara si vei face economie de energie si timp!

Astfel, vei scapa de stresul cautarilor, vei evita eventualele capcane judiciare si vei avea acces la cele mai bune oferte si preturi. Atunci cand vrei o casa, asadar, cel mai important pas este sa gasesti un agent imobiliar de incredere.

Si nu uita ca anumite agentii, asa cum este SudRezidential, te scapa de povara comisionului, in tranzactiile de vanzare-cumparare a unei locuinte noi.

Asadar, apeleaza cu incredere la specialistii acestei companii, daca si tu cauti un apartament de vanzare in Sectorul 4, o zona care se dezvolta constant. Cu siguranta, vei gasi o oferta potrivita nevoilor tale!

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.