Alegerea culorii peretilor intr-un apartament poate fi o decizie dificila, dar este esentiala pentru a crea un spatiu care sa iti ofere confort maxim.  

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi culoarea peretilor?

Tine cont de personalitatea ta si stilul de viata

Culoarea peretilor trebuie sa reflecte personalitatea si stilul tau de viata. Daca esti o persoana energica si plina de viata, alege culori vii si luminoase, cum ar fi portocaliu, galben sau rosu. Daca preferi un stil mai calm si relaxant, opteaza pentru culori pastelate, cum ar fi albastru deschis, verde deschis sau gri.

Tine cont de functiile si dimensiunile fiecarei camere

Fiecare camera din apartamentul tau are o functie diferita, iar culoarea peretilor poate influenta atmosfera si utilizarea spatiului. De exemplu, pentru dormitor, alege culori linistitoare, precum albastru sau verde, pentru a crea un spatiu propice relaxarii. In living, alege culori calde si primitoare, cum ar fi bej, maro sau galben. In baie, opteaza pentru culori care confera senzatia de curatenie, precum albastru deschis, alb sau gri.

Dimensiunea camerei este si ea un factor important in alegerea culorii peretilor. In general, culorile deschise pot face ca o camera mica sa para mai mare, in timp ce culorile inchise pot crea o atmosfera intima si primitoare.

Alege culorile in functie de lumina naturala

Lumina naturala poate influenta aspectul culorilor pe pereti. O camera cu ferestre mari si expunere buna la lumina soarelui poate suporta culori mai inchise si vibrante. In schimb, in camerele cu lumina naturala limitata, opteaza pentru culori deschise care vor reflecta lumina, facand spatiul sa para mai luminos si aerisit. 

Testeaza culorile inainte de a lua o decizie

Inainte de a te decide asupra culorii peretilor, testeaza culorile pe o portiune mica de perete pentru a vedea cum arata in diferite momente ale zilei si in diferite conditii de lumina. Acest lucru te va ajuta sa iti dai seama daca nuanta aleasa este cea potrivita pentru spatiul tau.

  1. Combinatii de culori si trucuri de design interior

Combinarea culorilor poate fi o provocare, dar exista cateva reguli de design interior care te pot ajuta. Iata cateva sfaturi:

  • Utilizeaza schema de culori 60-30-10: 60% din camera ar trebui sa fie culoarea dominanta (pereti), 30% culoarea secundara (mobilier) si 10% culoarea accent (accesorii si decoratiuni).
  • Alege culorile complementare: Culorile complementare sunt opuse pe cercul cromatic si creeaza un contrast puternic, cum ar fi albastru si portocaliu sau rosu si verde.
  • Foloseste culorile anologice: Culorile anologice sunt alaturate pe cercul cromatic si creeaza un aspect armonios, cum ar fi albastru, albastru-verde si verde.
  • Nu uita de culorile neutre: Culorile neutre, precum alb, gri si bej, pot fi folosite pentru a echilibra schemele de culori mai vibrante si pentru a crea un spatiu calm si relaxant.

Exemple de scheme de culori reusite

Iata cateva exemple de scheme de culori care functioneaza bine in diferite tipuri de apartamente:

  • Albastru deschis, gri si alb: Aceasta schema de culori creeaza un spatiu calm si linistit, ideal pentru dormitoare si bai.
  • Verde, maro si bej: O combinatie naturala si calda, potrivita pentru living-uri si bucatarii.
  • Galben, gri si alb: Un amestec luminos si energic, perfect pentru camere de zi, birouri sau bucatarii.

Alegerea culorii peretilor intr-un apartament depinde, asadar, de foarte multe detalii. Urmeaza sfaturile de mai sus pentru a crea un spatiu care sa te reprezinte! 

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.