Iluminatul este un aspect esential in amenajarea unui apartament si poate influenta in mod semnificativ modul in care percepem spatiul. 

Utilizarea strategica a luminii poate face ca un spatiu sa para mai mare sau mai mic, mai aerisit sau mai confortabil. O incapere bine luminata, fie cu lumina naturala, fie cu lumina artificiala, va parea mai mare si mai incapatoare. Astfel, alegerea iluminatului potrivit poate avea un impact semnificativ asupra confortului si esteticii apartamentului tau.

Sfaturi pentru iluminarea casei

Pentru a proiecta in mod eficient iluminarea artificiala in casa ta, este important sa tii cont de trei tipuri principale de iluminare: iluminatul general, cel de lucru si cel de accent.

  • Iluminatul general este lumina principala a camerei si furnizeaza iluminarea de baza necesara pentru activitati precum socializarea sau relaxarea. De regula, acesta reprezinta 75% din lumina camerei si implica folosirea lustrelor si a plafonierelor. Alege surse de lumina care se integreaza armonios in designul interior al camerei tale.
  • Iluminatul de lucru se refera la luminile folosite pentru activitati specifice, cum ar fi cititul sau lucrul la birou. Recomandare: scrie pe o hartie activitatile pe care crezi ca le vei face in casa si care consideri ca vor avea nevoie de lumina suplimentara. In functie de acestea, vei sti ce tipuri de lumini sa cumperi si cum sa le amplasezi. 
  • Iluminatul de accent. Pentru a face un spatiu mic sa para mai mare, poti apela la iluminarea de accent. Acesta implica plasarea corecta a surselor de lumina, cum ar fi lampile de podea sau lustrele suspendate, pentru a accentua anumite zone sau obiecte de mobilier. De exemplu, poti evidentia o pictura de perete sau o colectie de carti folosind iluminat de accent. Astfel, vei crea puncte de interes in camera si vei transforma spatiul intr-unul mai atragator.

Luminile de interior pot varia considerabil in functie de scopul lor. In momentul in care le alegi, ia in considerare atmosfera pe care doresti sa o creezi. Luminile calde si difuze sunt ideale pentru zonele de odihna (living si dormitor), deoarece aduc un sentiment de confort si relaxare. 

Ce trebuie sa mai ai in vedere atunci cand alegi luminile din casa?

1. Intensitatea luminii. Pentru a avea control asupra intensitatii, poti folosi variatoare de lumina (dimmer). Aceste dispozitive permit ajustarea luminii de la o intensitate mare la una mai intima. 

2.Temperatura de culoare a luminii. Diferite tipuri de becuri pot emite lumini cu temperaturi variate de culoare, de la rece (albastru) la calda (galben). Pentru a obtine coerenta in designul de iluminare al casei tale, este bine sa pastrezi aceeasi temperatura de culoare in toate camerele. Acest lucru va crea o atmosfera uniforma si placuta.

Lumina dintr-o casa poate sa iti solicite destul de mult atentia si poate fi destul de complexa. Odata ce ai inteles rolul sau, vei putea sa creezi spatii extrem de interesante si de confortabile.

Campanii si servicii speciale

Birou de vanzari

Drumul Jilavei 72, Sector 4, Bucuresti

Sos. Oltenitei 15-15A - The Social Hub

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.