Aerul rece de toamna ne face sa ne gandim la iarna si la temperaturile care ajung mult sub limita de confort. Din fericire, oricat de dura ar fi iarna, putem crea un mediu calduros si confortabil in propriul apartament.  Exista cateva solutii simple si eficiente care fac apartamentul mai confortabil in timpul iernii, fara a creste facturile la incalzire si fara eforturi prea mari. 

Trucuri pentru a face apartamentul mai confortabil pe timpul iernii

Etansarea fisurilor si golurilor

Acest lucru previne intrarea aerului rece si pierderea caldurii. Verifica cu atentie ferestrele si usile si aplica materiale de etansare acolo unde este nevoie. Daca observi vreo fisura sau gol, foloseste silicon sau banda adeziva pentru a le astupa. De multe ori, fisurile sunt invizibile. Un truc simplu pentru a le identifica este sa folosesti o bricheta aprinsa si sa plimbi flacara in jurul marginilor ferestrelor si usilor. Daca flacara se misca in lateral, atunci exista curenti de aer si trebuie izolat foarte bine locul sau inlocuite chederele. Aceasta masura simpla va face o diferenta semnificativa in mentinerea caldurii in interior.

Utilizarea draperiilor si perdelelor groase

Draperiile si perdelele groase sunt aliatii tai in lupta impotriva frigului iernii. Ele adauga un aspect estetic camerei si in acelasi timp impiedica pierderea de caldura. In timpul zilei lasa soarele sa intre in casa, pentru a beneficia de caldura naturala, iar in timpul noptii trage draperiile pentru a bloca aerul rece care poate patrunde prin ferestre. Acesta este un mod eficient de a mentine temperatura interioara la un nivel confortabil.

Utilizarea unui termostat programabil

Un termostat programabil este un dispozitiv util pentru gestionarea eficienta a temperaturii in apartament. Poti programa termostatul sa scada temperatura in timpul noptii sau cand nu esti acasa, pentru a economisi energie. In plus, poti sa-l setezi sa creasca temperatura inainte sa te trezesti dimineata sau inainte sa ajungi acasa, astfel incat sa fie cald si confortabil atunci cand ai nevoie.

Inchiderea usilor camerelor nefolosite

Este o metoda simpla si eficienta care poate reduce suprafata care necesita incalzire si poate ajuta la mentinerea temperaturii dorite in zonele in care petreci cel mai mult timp.

Utilizarea unui umidificator

Aerul uscat poate face ca apartamentul sa se simta mai rece si mai putin confortabil in timpul iernii. Un umidificator poate ajuta la mentinerea nivelului optim de umiditate in aer, ceea ce face ca mediul sa fie mai placut si mai calduros. Poti adauga cateva picaturi de ulei esential in acest aparat pentru a crea si un miros placut in casa.

Adaugarea catorva plante in casa

Plantele aduc un strop de culoare si frumusete in casa si contribuie la mentinerea unui mediu mai confortabil. Ele pot imbunatati calitatea aerului si pot ajuta la reglarea umiditatii. Plantele cu frunze mari sunt de obicei cele mai eficiente in acest sens. 

Acoperirea suprafetelor care pierd caldura

Peretele si pardoseala sunt doua zone importante in care se pot pierde caldura in timpul iernii.  35% dintre pierderi sunt generate prin aceste doua zone. O solutie simpla si eficienta este de a le acoperi. Covoarele si tapetul pot adauga izolare suplimentara si pot contribui la mentinerea temperaturii interioare. 

Utilizarea foliei cu aluminiu in spatele caloriferului cu elementi

Daca ai calorifere cu elementi in apartament, poti folosi folie cu aluminiu pentru a reflecta caldura inapoi in camera. Acest lucru poate creste eficienta incalzirii si poate ajuta la mentinerea unei temperaturi constante. 

Exista numeroase moduri de a face apartamentul mai confortabil in timpul iernii. Cu putin efort si atentie la detalii, iti poti transforma locuinta intr-un spatiu calduros si primitor in sezonul rece, fara a cheltui foarte multi bani.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.