Daca ai un balcon sau o terasa mica, cu putina creativitate si planificare, poti sa transformi acest spatiu intr-un loc placut si confortabil, unde sa te relaxezi si sa te bucuri de timpul petrecut in aer liber. 

Sfaturi utile si inspiratie pentru a optimiza spatiul din balcon sau terasa

Planifica spatiul in mod inteligent

In primul rand, este important sa evaluezi spatiul disponibil si sa te gandesti la functionalitatea pe care o doresti pentru balconul sau terasa ta. Doresti un spatiu pentru relaxare, o zona de luat masa sau un colt verde? In functie de scopul pe care il ai in minte, poti sa planifici amenajarea astfel incat sa maximizezi fiecare centimetru.

Alege mobilierul potrivit

Atunci cand vine vorba de mobilier, este important sa alegi piese care sunt proportionale cu dimensiunea spatiului. Opteaza pentru mobilier pliabil sau multifunctional, care poate fi depozitat cu usurinta atunci cand nu este folosit.

Foloseste culori si materiale care sa creeze iluzia de spatiu

Pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, foloseste culori deschise si materiale transparente. De exemplu, o masa si scaune din sticla sau plastic transparent pot crea impresia unui spatiu mai aerisit. De asemenea, plantele cu frunze mici si deschise la culoare pot contribui la acest efect.

Verticalizeaza!

Daca esti un iubitor de plante si doresti sa aduci o nota de verde in balconul sau terasa ta, poti sa te folosesti de spatiul vertical. Amenajeaza o gradina verticala pe perete, folosind suporturi pentru ghivece, rafturi sau panouri cu buzunare. Acesta este un mod excelent de a-ti expune plantele preferate, fara a ocupa prea mult spatiu orizontal.

Instaleaza iluminat adecvat

Iluminatul este esential pentru a crea o atmosfera placuta si a putea folosi spatiul in mod eficient. Alege corpuri de iluminat care sa nu ocupe prea mult spatiu, precum lampi solare, becuri cu LED sau luminite de tip string. Astfel, vei putea sa te bucuri de serile petrecute pe balcon sau terasa, chiar si dupa apusul soarelui.

Investeste in solutii de depozitare inteligente

Depozitarea este o provocare in spatiile mici, dar cu solutii ingenioase, poti sa-ti organizezi lucrurile intr-un mod eficient. Opteaza pentru banci cu spatiu de depozitare in interior, cutii sau cosuri care pot fi asezate sub scaune, sau rafturi suspendate care pot fi montate pe perete sau pe balustrada. 

Adauga accesorii si elemente decorative

Accesoriile si elementele decorative pot transforma un spatiu simplu intr-unul plin de personalitate si stil. Alege perne colorate pentru scaune, covoare rezistente la apa si soare, sau obiecte de arta care sa reziste la intemperii. Poti sa adaugi un parasolar sau o pergola pentru a te proteja de soare in zilele calduroase.

Creste intimitatea

In functie de locatia balconului sau a terasei, s-ar putea sa te simti expus in fata vecinilor sau trecatorilor. Pentru a creste intimitatea, poti sa instalezi paravane, panouri sau plante care sa ofere o protectie naturala. De asemenea, poti sa folosesti draperii sau perdele de exterior, care sa poata fi trase atunci cand doresti sa te bucuri de spatiul tau in liniste si intimitate.

Din fericire, locuintele din Metalurgiei Park Residence vin la pachet cu balcoane si terase spatioase, care iti permit sa desfasori toate ideile si sa obtii spatii foarte confortabile. 

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.