Atunci cand decizi sa cumperi un apartament, va trebui sa aloci suficient de mult timp pentru vizionari. Doar vazand apartamentul in realitate vei putea sa descoperi micile avantaje si dezavantaje pe care le contureaza si vei putea lua cea mai buna decizie. Pentru a profita la maximum de fiecare vizionare, este important sa bifezi cateva lucruri.

Afla cat mai multe informatii despre apartament inainte de vizionare

Primul pas in pregatirea pentru vizionarea unui apartament este sa aduni cat mai multe informatii despre acesta. Incepe prin a verifica anuntul online sau prin a discuta cu agentul imobiliar pentru a obtine detalii despre caracteristicile apartamentului, precum numarul de camere, suprafata, facilitati si pozitionare geografica. Verifica si fotografiile sau planurile de arhitectura, daca sunt disponibile.

In plus, fa o cercetare despre zona in care se afla. Afla informatii despre vecinatate, accesibilitatea la transport in comun, magazine, scoli si orice altceva care este important pentru tine. Aceste informatii preliminare te vor ajuta sa pui intrebari relevante in timpul vizionarii sau te vor scuti de timp pierdut, in cazul in care sunt elemente care nu iti plac.

Stabileste-ti prioritatile

Inainte de vizionare, este esential sa-ti stabilesti prioritatile in ceea ce priveste noua ta locuinta. Gandeste-te la caracteristicile si facilitatile pe care le consideri indispensabile. Poti face o lista cu aspecte precum numarul de camere, suprafata, etajul, pretul, dotarile (ex. bucatarie mobilata, centrala termica), existenta balconului sau gradinii etc.

Noteaza-ti cele mai importante intrebari inainte de a merge la vizionare

In timpul vizionarii, este important sa pui intrebari pertinente si sa obtii cat mai multe informatii. Pentru a nu uita nimic, noteaza-ti intrebarile inainte de a merge la vizionare. Poti adresa intrebari despre intretinere, utilitati, costurile asociate, politicile de vecinatate si orice alt aspect care te preocupa.

Fiind organizat si avand intrebarile scrise in fata ta, vei fi mai sigur pe tine si vei putea obtine informatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie inteleapta.

Ia in considerare aspecte practice

Pe langa examinarea aspectelor specifice ale apartamentului, este important sa iei in considerare si aspectele practice ale vizionarii. Stabileste ora si data vizionarii in avans si asigura-te ca nu ai alte obligatii in acel moment. Daca este posibil, alege o zi insorita, astfel incat sa poti evalua si iluminarea naturala a apartamentului.

De asemenea, planifica traseul catre apartament, tinand cont de trafic si de posibilitatea de a gasi parcare in apropiere.

In timpul vizionarii, incearca sa-ti imaginezi cum ar fi sa locuiesti acolo. Nu ezita sa deschizi dulapurile, sa verifici instalatiile si sa examinezi in detaliu fiecare camera. Fa fotografii sau noteaza aspecte importante pentru a le putea analiza mai tarziu si a-ti aminti detalii relevante.

Fii organizat!

Cu siguranta, nu vei viziona un singur apartament. Pentru a retine detaliile fiecarei locuinte pe care o vezi si pentru a nu le amesteca in minte, este bine sa fii organizat cu notitele pe care le iei la vizionari. Poti crea un jurnal in care sa notezi aspectele importante, detaliile despre fiecare apartament si chiar emotiile pe care le-ai experimentat.

Atunci cand achizitionezi un apartament este bine sa iti iei suficient timp pentru a-l gasi pe cel perfect. Este o investitie majora, motiv pentru care ai nevoie de cateva saptamani sau chiar cateva luni in care sa vezi cat mai multe locuinte. Cu cat vei vedea mai multe, cu atat cerintele tale vor deveni din ce in ce mai bine conturate iar sansele sa gasesti apartamentul perfect vor creste.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.