Ai auzit cu siguranța de zicala „Nu-ti pune toate ouale in acelasi cos”, nu-i asa? Ei bine, aceasta se aplica perfect in lumea investitiilor. Este bine sa ai mai multe cosuri de investitii, insa unul este obligatoriu: imobiliarele. 

De ce imobiliarele reprezinta una dintre cele mai bune investitii pe termen lung?

Valoare si stabilitate

Gandeste-te la imobiliare ca la un port la furtuna. Chiar daca economia trece prin vremuri tulburi, valoarea imobilelor tinde sa ramana relativ stabila. Acesta este un aspect esential al investitiilor pe termen lung – nevoia de stabilitate. Cand investesti in imobiliare, nu te lasi la voia hazardului. Piata imobiliara are un fundament concret (adica, literalmente, un teren si o cladire) si o cerere constanta, ceea ce o face mai putin volatila comparativ cu alte investitii, cum ar fi actiunile.

Venit pasiv prin inchiriere

Un alt motiv pentru care imobiliarele reprezinta o alegere buna de investitie pe termen lung este posibilitatea de a genera venituri pasive. Achizitionarea unei proprietati pe care o poti inchiria inseamna ca poti obtine un flux constant de venituri in timp. Aceasta iti permite nu numai sa iti recuperezi investitia initiala, dar si sa realizezi profit in mod constant.

Aprecierea in timp

Cu toate ca exista fluctuatii pe termen scurt, pe termen lung, valoarea imobilelor tinde sa creasca. Acest fenomen, cunoscut sub numele de apreciere, adauga o valoare suplimentara investitiei tale. Astfel, cand vei decide sa vinzi proprietatea, este foarte probabil sa obtii un profit semnificativ fata de suma pe care ai platit-o initial.

Beneficii fiscale

Investitiile imobiliare ofera, de asemenea, beneficii fiscale semnificative. In functie de legislatia din tara ta, poti fi eligibil pentru deduceri fiscale pentru cheltuielile legate de proprietate, precum cheltuielile de intretinere si renovare. In Romania, spre exemplu, ai anumite beneficii fiscale atat in momentul achizitiei, cat si ulterior, prin programe guvernamentale precum Casa Verde. Aceste avantaje te pot ajuta sa iti cresti semnificativ profitul.

Evident, pentru a te bucura de toate aceste avantaje trebuie sa investesti inteligent. Nu orice imobile reprezinta o investitie buna, motiv pentru care inainte de orice achizitie trebuie sa faci o analiza atenta sau sa ceri parerea unor profesionisti in domeniu. Daca te incanta ideea de a investi intr-un imobil (un apartament, o casa, un spatiu pentru birouri, etc), iti punem la dispozitie atat imobilele care ar putea sa iti ofere rezultatele pe care le cauti, cat si o echipa de profesionisti, care te va ajuta sa gasesti cea mai buna proprietate si sa obtii cele mai bune solutii de finantare.

Cheia succesului in domeniul imobiliar consta in cunoasterea pietei si in alegerea corecta a momentului si a proprietatii potrivite. Informeaza-te, pregateste-te si fii pregatit sa investesti pe termen lung. Succesul in investitiile imobiliare nu vine peste noapte, dar cu rabdare si strategie, recompensele pot fi pe masura.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.