Simulator Credite 0729.572.570

De ce sa-ti cumperi o locuinta in Sectorul 4 - Cel mai modernizat sector din Capitala

In ultima perioada, Sectorul 4 al Capitalei a cunoscut o adevarata renastere urbana, generata pe de o parte de interesul cumparatorilor pentru locuinte noi in aceasta zona, cat si de investitiile realizate de autoritatile publice locale, in speta de Primaria Sectorului 4, in modernizarea cailor de acces, ale parcarilor de resedinta, precum si a parcurilor si a zonelor de relaxare.

Au fost anuntate o serie de proiecte de mare anvergura, atat privind infrastructura, cat si dezvoltarea urbana, unele dintre acestea fiind o premiera pentru Bucuresti, dar si pentru Romania, insa cel mai important este faptul ca acestea nu mai sunt doar intentii ale autoritatilor locale, ci s-a inceput executia acestora intr-un ritm foarte alert, care ne uimeste si ne bucura in acelasi timp.

Infrastructura, o prioritate pentru dezvoltarea Sectorului 4

metrou tudor arghezi

Noua statie de metrou Tudor Arghezi, construita pe o suprafata de peste 15.000 de metri intre statia Berceni, actualul capat de linie al Magistralei 2 si Soseaua de Centura, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterana, parter plus doua etaje si va beneficia de sase zone de acces pietonal, din care doua vor fi situate pe partea opusa a Soselei Berceni, fiind asigurata o legatura printr-un pasaj pietonal subteran, pe sub sosea. 300 de locuri de parcare vor fi amenajate aici pentru cei care vin zilnic cu masinile catre centrului orasului si care au nevoie de un loc in care sa isi lase autoturismele inainte de a lua metroul de la noua statie Tudor Arghezi, de pe Soseaua Berceni. 

Statia de metrou Tudor Arghezi care se construieste pe Soseaua Berceni este doar inceputul unui proiect de mare anvergura. Primaria Sectorului 4 si Consiliul Judetean, impreuna cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii vor sa extinda Magistrala M2 de metrou pana in judetul Ilfov. Proiectul prevede constructia a inca doua sau trei statii de metrou in comuna Berceni. Primaria Sectorului 4 si Consiliul Judetean Ilfov au semnat un acord de colaborare pentru prelungirea liniei de metrou peste Linia de Centura. Parcarea va avea gradini suspendate si un design futurist.

Prelungirea magistralei de metrou in aceasta zona este foarte importanta, fiind o conditie premisa pentru ca zona de sud a Capitalei sa se dezvolte, sa fie revitalizata, in conditiile in care aceasta parte a orasului a fost vaduvita de investitii si isi doreste sa concureze cu zone din nordul Capitalei, care au atras o dezvoltare economica mult mai importanta.

europa unita

“Europa Unita”, va fi denumirea noului pasaj rutier suprateran pe care Primaria Sectorului 4 il construieste la intersectia dintre Bulevardul Metalurgiei cu strada Turnu Magurele. Acesta va putea concura cu cele mai avangardiste si moderne proiecte de infrastructura mare din capitalele europene, fiind unul dintre cele mai moderne pasaje rutiere din Romania.

Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea doua benzi de circulatie pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul intr-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucurestiului. 

Lucrarile la acest obiectiv extrem de important pentru toti locuitorii Capitalei au inceput in luna februarie a acestui an si vor fi finalizate in aproximativ 18 luni. 

Eroii Revolutiei

Au inceput lucrarile la Pasajul Pietonal Eroii Revolutiei, care va va deveni cel mai modern nod intermodal, la standarde occidentale, ce va putea promova mobilitatea si accesibilitatea cetatenilor. Mai exact, toate trecerile de pietoni din intersectia Eroii Revolutiei vor fi eliminate si mutate in subteran, respectiv in pasajul pietonal, astfel incat locuitorii sectorului 4 sa nu mai fie nevoiti sa traverseze intersectia in conditii de risc, iar conducatorii auto sa poata circula in conditii de trafic fluent. Ca urmare a lucrarilor pe care Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti le va demara si avand in vedere ca Piata Eroii Revolutiei este un punct intermodal de transport, pasajul pietonal va face corespondenta atat cu statia de metrou, cat si cu celelalte statii STB. Acesta va avea o lungime de 40 de metri, o latime de 4,5 metri, trei cai de acces, trei escalatoare si trei lifturi pentru persoanele cu dizabilitati. Astfel, odata cu finalizarea acestui proiect extrem de important pentru locuitorii zonei de sud a Bucurestiului, zona va fi total reconfigurata. 

Soseaua Oltenitei

Soseaua Oltenitei a intrat in reparatii capitale!

Cu o lungime de sase kilometri, artera va fi complet modernizata. Primaria Sectorului 4 a inceput lucrarile la una dintre cele mai aglomerate artere de circulatie din sudul Capitalei. Soseaua Oltenitei, cea care face legatura dintre Bucuresti si orasul Popesti-Leordeni, va fi total reconfigurata si reabilitata.

Intr-o prima faza, se va interveni pe tronsonul cuprins intre Eroii Revolutiei si Piata Sudului, urmand ca ulterior, lucrarile sa continue si pe cea de-a doua portiune, dintre Piata Sudului si pana la limita administrativa a Sectorului 4. In cadrul acestor lucrari, Soseaua Oltenitei va fi complet modernizata, prin reabilitarea caii de rulare a tramvaiului si a partii carosabile, pe toata lungimea ei de aproximativ sase kilometri. Mai mult, vor fi realizate peste 500 de noi locuri de parcare, spatiile verzi vor fi extinse si transformate in mini-oaze de verdeata prin plantare de copaci si arbusti decorativi, iar trotuarele vor fi refacute de la zero. In ultimii cinci ani, Primaria Sectorului 4 a acordat o atentie deosebita infrastructurii rutiere prin prisma investitiilor derulate. Astfel, cele mai importante artere de circulatie din Sectorul 4, precum Soseaua Giurgiului, Soseaua Berceni, Bulevardul Metalurgiei si Turnu Magurele au fost reabilitate si extinse.

Dezvoltarea infrastructurii este prioritara in Sectorul 4 si vine in aplicarea conceptului de „nou Bauhas european”, ce presupune ca orasele Uniunii Europene sa-si consolideze economiile post-pandemie, dar si ca pas important in implemetarea proiectului „Green Deal”.

Sectorul 4 un model national de Green si Smart City

Smart City

Totodata, investitiile constante in domeniul digitalizarii interactiunilor dintre administratia locala si contribuabili precum si in cel al solutiilor Smart City, Smart Living si Smart Enviroment sunt solutii menite sa genereze conditii de trai mai bune pentru locuitorii Capitalei si sa reduca polarizarea socio-economica intre nordul si sudul Bucurestiului. 

La capitolul digitalizare si Smart City, sectorul 4 este pe primele locuri din Romania, la acest moment departamentul de taxe si impozite si cel de mobilitate urbana fiind complet digitalizate in raport cu locuitorii sectorului. In ultimi ani, a fost conferit Sectorului 4 titlul de „cel mai bun proiect smart city din Romania” la competia Smart City Industry Awards, datorita digitalizari serviciilor publice, pentru initiative tip Smart Mobility sau Smart Citizen, investitii in infrastructura statiilor de incarcare pentru autovehiculele electrice (22 de statii de incarcare), iar in viitor se va implementa un sistem complex de asistenta bazat pe Inteligenta Artificiala, numit Functionarul Virtual intentia fiind aceea de a realiza prima administratie locala fara hartii, fara dosare, fara cozi si fara ghisee.

delta vacaresti

Sectorul 4 va implementa conceptul Green Deal, finantat de Uniunea Eurpeana, pentru ca spatiul verde la nivelul sectorului sa creasca in urmatorii ani cu 20%, este primul parc cultural urban al tarii, cel mai mare spatiu verde al capitalei. Bucuresti este una dintre putinele capitale privilegiate, dispunand de un parc natural in limitele sale teritoriale. Delta Vacaresti este incadrata de Soseaua Vitan-Barzesti, Calea Vacaresti, Splaiul Unirii si Soseaua OlteniTei! Aici exista o mare biodiversitate, lucru de care se mai pot bucura foarte putine capitale la nivel mondial, sunt 331 specii de plante (slacioara, frasinul American, stuf, ulmul Siberian, etc), 150 specii de pasari (lebada de vara, cormoranul mic, starcul de noapte, pescarusul razator), 111 specii insect, 13 specii de mamifere (vidra, vulpe, nevastuica etc), 12 specii de moluste, 7 specii de pesti, 6 specii de amfibinei, 5 specii de reptile, etc. Parcul Natural Delta Vacaresti va fi tranformat intr-un adevarat obiectiv turistic. Parcul Tudor Arghezi, primul parc construit de la zero in ultimii 30 de ani, este deja in lucru. Vor Incepe, de asemenea, lucrarile la Romania Parc, un parc tematic in Zona Tineretului, un obiectiv unic in Romania. In curand, Sectorul 4 va avea si cel mai modern sistem de management al deseurilor din Bucuresti, dar si propriul sistem complex de masurare a aerului.

Parcul Tudor Arghezi

Parcul „Tudor Arghezi” din sudul Bucurestiului, situat pe Bulevardul Metalurgiei, intr-o zona aflata in plina dezvoltare urbanistica, va avea o suprafata de 27.627 mp, din care peste 10.000 mp vor fi doar spatii verzi. Pe langa acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulatiei pietonale, incluzand pavilioane si chioscuri, iar altele destinate sportului si jocurilor in aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri patrati, la cele mai inalte standarde. Proiectul se inscrie in seria de investitii publice menite sa faciliteze implementarea conceptelor de Green-Deal și noul Bauhaus European. Astfel, cat priveste beneficiile resimtite la nivelul comunitatii, pe termen mediu, parcul „Tudor Arghezi” va creste calitatea vietii in zona, oferind un spatiu public de calitate care faciliteaza activitatile sociale si de relaxare si incurajeaza circulatia pietonala Mai mult decat atat, pe termen lung, zona va funcționa ca un pol de revitalizare urbana, cu o imagine arhitecturala noua, care va oferi atractivitate pentru utilizatori, dar si pentru investitori, fapt ce va conduce la cresterea valorii economice a zonei si la reactivarea ei in cadrul comunitatii locale.

Sport, Sanatate si Educatie

bazin de inot

Cel mai modern bazin de inot semiolimpic din Romania a fost inaugurat in Sectorul 4​
Copiii din Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti pot face performanta sportiva, in cel mai modern complex sportiv din Romania, care a fost construit in cadrul Scolii Gimnaziale nr. 190 din sectorul 4 al Capitalei, o scoala renumita cu profil sportiv, din cadrul careia multi campioni s-au remarcat la nivel national si international. O cladire noua si moderna adaposteste acum noul bazin semiolimpic, avand o suprafata de 1.200 mp impreuna cu anexele tehnice necesare utilizatorilor: vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spatii tehnice, camere pentru echipamente sportive. Noul bazin are o lungime de 25 de metri, 15,4 metri latime si sase culoare de inot, iar datorita acestor dimensiuni a fost omologat inclusiv pentru competitiile nationale si internationale de natatie. Totodata, a fost reabilitata, modernizata si extinsa actuala sala de sport a Scolii Generale nr. 190, iar in urma acestor investitii, copiii au la dispozitie acum o sala de sport complet refacuta, cu o suprafata de 600 mp, cu o pardoseala noua, specifica suprafetelor de joc, echipamente si accesorii noi care sa faciliteze activitatile sportive, cu vestiare si grupuri sanitare moderne si un sistem de termoficare eficient. De noile facilitati sportive vor beneficia cei 1.872 de elevi ai Scolii Nr.190, dar si elevii care vor fi implicati in competitiile ce vor fi organizate aici.

patinoar olimpic

O alta premiera importanta, dupa nu mai putin de 68 de ani, este faptul ca Primaria Sectorului 4 construieste un patinoar olimpic ultramodern cu peste 1.500 de locuri.  Patinoarul va fi acoperit si se vor putea desfasura competitii sportive nationale, dar si internationale: campionate europene si mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public. Constructia va fi realizata in curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare, fiind singurul patinoar olimpic din sudul tarii, destinat tuturor activitatilor care se pot desfasura pe gheata. Practic, va putea fi folosit de toate echipele de profil, copii care practica sporturile pe gheata, inclusiv echipele nationale de baieti si fete la hochei, dar si pentru relaxarea si sanatatea locuitorilor din sector care se vor bucura de placerea sporturilor de iarna, in orice anotimp.

educatie

Si la capitolul educatie, scoli, gradinite si alte institutii educationale, Sectorul 4 a inregistrat evolutii spectaculoase.

A fost inaugurat cel mai nou si cel mai modern campus educational din Romania, in care vor invata copii de la gradinita si pana la liceu, in incinta Liceului Tehnologic „Dacia” (fostul Colegiu Tehnic “Miron Nicolescu”), in urma eforturilor de a atrage fonduri de peste 100 de milioane de euro, ce urmeaza a se regasi in educatie, in sanatate, in infrastructura si in mediu. Din rezultatele publicate de Ministerul Educatiei, rezulta ca sectorul are cea mai mare rata de promovabilitate din tara la examenul de Bacalaureat din ultimii ani, cu o rata de succes la accest exament de 85%, depasind astfel judete sau sectoare cu traditie.

Siguranta pentru locuitori

Prima unitate de pompieri construita in Bucuresti in ultimii 30 de ani, va fi data in folosinta de Primaria sectorului 4. Pe Strada Persani nr. 2, va fi realizata cea mai moderna unitate de interventie pentru situatii de urgenta din Romania, ce va oferi angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISU-BIF) conditii de lucru la cele mai inalte standarde in domeniu. Unitatea va deservi partea de sud a sectorului 4, o parte din sectorul 5, dar si o portiune importanta a judetului Ilfov. Astfel, timpul de interventie, atat al autospecialelor de pompieri, cat si al ambulantelor SMURD se va reduce considerabil.  Aceasta va avea aproape 1.100 de metri patrati, iar cladirea noii unitati ISU va gazdui 3 autospeciale de interventie in caz de calamitate, ambulante, precum si spatii administrative pentru angajatii ISU-BIF: birouri, dormitoare, bucatarie, sala de mese, alte spatii tehnice si vestiare. De asemenea, unitatea va avea si o componenta educationala, deoarece la parterul cladirii vor fi amenajate 3 sali de curs unde copiii si tinerii sectorului 4 vor fi instruiti in vederea consolidarii cunostiintelor privind modul de comportament in cazul unor situatii de urgenta.

Piata Sudului, cea mai sigura si moderna piata alimentara din Romania!

Piata Sudului

Autorizata din punctul de vedere al securitatii la incediu, Piata Sudului dispune acum de toate dotarile necesare pentru preintampinarea unei situatii de urgenta. Astfel, in urma lucrarilor specifice, au fost montate sisteme de detectie si de stingere a incendiilor, sisteme de evacuare a fumului si, dupa caz, a gazelor fierbinti. Totodata, la realizarea constructiilor s-au folosit materiale ignifugate, care sa asigure rezistenta la foc si sa nu favorizeze propagarea usoara a incendiilor, iar caile de evacuare au fost dimensionate pentru evacuarea unor fluxuri mari de persoane si suplimentate cu iesiri direct in exterior, fiind una dintre cele mai sigure piete alimentare construita pana la acest moment in Romania.

Arhitectura moderna, realizata pe o structura metalica in forma de arce, cu fatade vitrate si copertina de sticla in zona de acces, care sa permita o puternica iluminare naturala, avand restaurante, cafenele precum si zone de relaxare face din Piata Sudului, una dintre cele mai moderne piete agroalimentare.

Au fost amenajate 145 de tarabe pentru producatorii de fructe si legume, dispuse pe cele doua nivele: 105 la parter si 40 la etaj,  precum si 37 spatii comerciale, de unde oamenii se vor putea aproviziona cu produse alimentare de baza: fructe, legume, branzeturi, produse din carne, de panificatie,  patiserie, cofetarie si multe alte produse specifice pietelor agroalimentare.  

gradinite sigure

In Sectorul 4, niciun copil nu va mai merge la gradinita in cladiri cu risc seismic. Campania de punere in siguranta a gradinitelor din Sectorul 4 a fost finalizata de primaria sectorului 4. Acum toate cladirile care gazduiesc gradinite beneficiaza de siguranta maxima, cladiri consolidate, autorizate si cele mai moderne conditii de studiu si de recreere. De toate acestea vor beneficia de toti copiii care sunt inscrisi si invata la gradinitele din Sectorul 4, in urma campaniei de punere in siguranta a unitatilor de invatamant prescolar, “Niciun copil din Sectorul 4 nu va mai merge la gradinita in cladiri cu risc seismic clasa I”, care a fost finalizata. Lucrarile au fost extrem de complexe si au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, constructii si dotari speciale pentru obtinerea autorizatiilor ISU si a autorizatiilor de functionare. Peste 26 de milioane de lei (aproximativ 5,5 milioane de euro) – fonduri guvernamentale, obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si cofinantare de la bugetul local este valoarea totala a investitiilor facute, incluzand si dotarile moderne care s-au realizat in gradinitele incluse in program.

Medicina moderna la cele mai inalte standarde

medicina

Cel mai mare spital universitar de stomatologie din Romania se construieste in Sectorul 4 al Capitalei. Peste 50 de cabinete medicale, dotari de ultima generatie, echipamente ultra-moderne, consultatii si tratamente specifice pentru cele mai grave afectiuni stomatologice oferite de cei mai buni specialisti in domeniu. Toate acestea se vor regasi in cel mai nou si modern spital de stomatologie din Romania ce va fi construit in Sectorul 4 al Capitalei pe o suprafata desfasurata de 4.954 de mp, spitalul de stomatologie va fi construit intr-o zona accesibila a Sectorului 4, pe Soseaua Oltenitei nr. 9. Pe langa functionalitatea medicala, va avea si o componenta educationala, urmand sa fie construit si un amfiteatru cu o suprafata de 2000 metri patrati pentru studentii, rezidentii si doctoranzii Facultatii de Stomatologie ai UMF „Carol Davila”. Este laudabil acest demers, avand in vedere ca este si primul spital cu profil de medicina dentara, realizat in ultimii  50 de ani, in Capitala.

Bagdasar-Arseni

Sectia de Arsi pe care Primaria Sectorului 4 a amenajat-o la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni” a primit aprobarea Ministerului Sanatatii. Ca urmare a aprobarii, sectia a fost inclusa in reteaua nationala destinata tratamentului pacientilor cu arsuri grave.  

Special reconfigurata pentru asigurarea tuturor functiunilor medicale, in conditii de maxima siguranta, noua unitate pentru marii arsi, singura construita in Romania in ultimii 20 de ani, cuprinde doua sali de operatie, politrauma si chirurgie estetica, o sala de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spatii de sterilizare precum si trei rezerve cu cate un pat, dotate cu aparatura de ultima generatie si in care pacientii cu arsuri grave vor putea fi tratati la cele mai inalte standarde. Totodata, sala de operatii pentru urgente va putea fi utilizata si de alte specialitati, in functie de necesitate.

In plus, salile au pereti si tavane din inox, iar toate suprafetele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe baza de compusi din ioni de argint, eficienti impotriva celor mai periculoase si raspandite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele au pereti vitrati, care sa permita controlul vizual al pacientilor. Tot la acest Spital s-a construit cea mai moderna sectie de primiri urgente din Romania.

modernizare

In concluzie, atat din datele furnizate de catre specialistii din domeniul imobiliar cat si din estimarile noastre, rezulta ca Sectorul 4 reprezinta nu doar unul dintre sectoarele cu cea mai moderna si rapida dezvoltare urbana, dar si cel mai ,,fierbinte pol imobiliar din Capitala”, cu investitii de ordinul sutelor de milioane de euro in noi proiecte de dezvoltare rezidentiala, asa cum este spre exemplu Metalurgiei Park Residence. Acesta fiind cel mai ambitios proiect rezidential din Romania, care va avea la finalizare peste 10.000 de locuinte noi, din care 5.000 de apartamente au fost deja realizate, motiv pentru care am hotarat sa relaxam modalitatile de plata si sa introducem cateva elemente, menite sa ajute in achizitionarea de locuinte noi la preturi accesibile, din nevoia de a facilita achizitia de locuinte de catre cei care opteaza pentru aceste sisteme de plata.

Afla mai multe informatii accesand sectiunea: RATE LA DEZVOLTATOR

x
Sună acum