Daca te gandesti sa iti cumperi o locuinta si ai pus ochii pe un apartament, inainte de a face orice achizitie trebuie sa te informezi foarte bine. Nu este suficient sa gasesti un apartament bine pozitionat, care arata bine in interior. Exista o multime de mici detalii care pot contribui in mod decisiv la gradul de confort pe ti-l poate oferi noua locuinta. 

Atunci cand mergi la vizionare, pe langa clasicele intrebari despre vecini, facilitati si dotari pe care le are apartamentul este bine sa pui si urmatoarele intrebari:

Care sunt costurile lunare pentru intretinerea si utilitatile apartamentului?

Afla care sunt costurile lunare pentru intretinerea si utilitatile apartamentului, inclusiv costurile de intretinere a cladirii, taxele pentru gunoi si costurile de energie electrica si termica.  Desi par neimportante, acestea pot afecta destul de mult bugetul daca sunt foarte mari.

Ce tipuri de servicii si facilitati sunt disponibile in zona din jurul apartamentului?

Afla ce tipuri de servicii si facilitati sunt disponibile in zona din jurul apartamentului! Exista o multime de servicii de care ai putea avea nevoie pe viitor si pe care ti le-ai putea dori aproape:magazine, scoli, spitale, parcari sau statii de transport in comun, restaurante, benzinarii, etc.

Ce tipuri de amenajari interioaresi finisaje au fost facute in apartament?

Daca este un apartament vechi, este bine sa afli ce tipuri de amenajari interioare si finisaje au fost facute in trecut.  Multe apartamente din Romania au fost supuse unor modificari nu tocmai legale, care pot avea un impact major asupra sigurantei pe care o ofera. 

Exista vreun fel de restrictii sau reguli in privinta renovarilor sau decoratiunilor?

Poate ca iti place apartamentul, insa vrei sa faci modificari. Intreaba despre orice restrictii sau reguli in privinta renovarilor sau decoratiunilor. Daca achizitionezi locuinta fara sa stii de restrictii, s-ar putea sa te lovesti de o multime de probleme ulterior.

Cum arata sistemul de incalzire si racire si cat de eficient este?

Apartamentul pe care il cumperi trebuie sa iti ofere confort. Afla ce sistem de incalzire foloseste si cat de eficient este. Daca se afla intr-o zona in care vara sunt temperaturi foarte mari, sistemul de racire este si el foarte important. Aceste informatii te pot ajuta sa estimezi costurile de energie si sa te asiguri ca apartamentul este confortabil de locuit. Daca vrei sa mergi la sigur, apartamentele din ansambluri rezidentiale noi sunt cele mai bune, deoarece sunt dotate deja cu elemente moderne pentru incalzire si racire.

De asemenea, poti intreba despre igrasie si mucegai, despre siguranta din cladire, despre locurile de parcare pentru rezidenti si pentru musafiri si despre modul de constructie al intregii cladiri. Sunt multe detalii care pot face diferenta intre un apartament confortabil si unul mai putin confortabil. Inainte de a incepe sa cauti apartamentul perfect, este bine sa iti faci o lista cu toate intrebarile pe care ai putea sa le ai si sa o iei cu tine la fiecare vizionare. In felul acesta vei putea evita o multime de neplaceri.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.