Daca ai o locuinta, intotdeauna exista riscul ca aceasta sa fie vizata de hoti. Din fericire, exista o multime de metode prin care persoanele rau intentionate pot fi tinute la distanta, chiar si atunci cand nu te afli acasa. 

Ce poti face pentru a imbunatati securitatea locuintei?

Imbunatateste Securitatea Fizica (Usi, Ferestre si Incuietori)

Primul pas in protejarea locuintei tale este asigurarea unei securitati fizice robuste. Un bun punct de plecare este examinarea tuturor punctelor de intrare, cum ar fi usile si ferestrele.

Usile exterioare ale casei tale sunt prima linie de aparare. Ferestrele pot fi și ele un punct de acces pentru hoti, mai ales daca locuinta se afla la parter. Asigura-te ca atat usile, cat si ferestrele sunt durabile si rezistente la efractie. Usile din otel sau lemn masiv sunt cele mai bune alegeri. Asigura-te ca ramele usilor sunt la fel de solide ca usile in sine si ca sunt fixate corect in perete. În ceea ce priveste ferestrele, tamplariile moderne din PVC sau aluminiu, insotite de geam termopan cu mai multe straturi pot face o treaba excelenta. Locuintele din Metalurgiei Park Residence sunt atent gandite din punct de vedere al securitatii, avand atat usi robuste, cat si ferestre care au capacitatea de a oferi securitate si in acelasi timp izoleaza bine fonic si termic. 

Pe langa usi si ferestre bune, asigura-te ca ai si incuietori de foarte buna calitate.  Incuietorile sunt un element critic al securitatii casei. Pe piata exista o varietate uriasa de incuietori, inclusiv variante ce pot fi controlate de la distanta, direct prin telefon. 

Sisteme de Securitate la Domiciliu

Un sistem de securitate la domiciliu este o masura eficienta de prevenire a furturilor. Sistemele de securitate moderne sunt echipate cu o varietate de tehnologii care pot ajuta la protejarea casei tale.

1. Alarme. Sistemele de alarma au evoluat considerabil in ultimii ani. Acestea pot monitoriza activitatea din jurul casei tale si pot declansa o alarma in cazul unei activitati suspecte. De asemenea, multe dintre aceste sisteme sunt conectate la o companie de monitorizare care poate alerta autoritatile in cazul unei incalcari de proprietate. 

2. Camere de supraveghere. Camerele de supraveghere pot juca un rol vital in securitatea casei. Acestea pot inregistra activitatea din jurul casei tale si pot ajuta la identificarea hotilor. In plus, prezenta vizibila a camerelor ii poate descuraja pe potentialii hoti.

3. Senzori de mișcare. Senzorii de miscare pot alerta sistemul de securitate atunci cand detecteaza miscare in zonele pe care le supravegheaza. Acestea pot fi utili atat in interiorul, cat si in exteriorul casei.

Iluminare si Vizibilitate

Hotii prefera adesea intunericul si evita zonele bine iluminate. Asigura-te ca ai suficienta iluminare in jurul casei tale, mai ales in timpul noptii. De asemenea, curata orice tufisuri mari sau copaci care ar putea fi ascunzis pentru hoti.

De asemenea, pe lista elementelor de siguranta pentru casa pot fi trecuti si vecinii. 

Este bine sa ai vecini in .care sa poti avea incredere si pe care sa ii informezi ori de cate ori pleci intr-o vacanta. In cartierele rezidentiale moderne, comunitatile de vecini sunt bine organizate si reusesc sa pastreze nivelul de siguranta foarte ridicat. 

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.