Atunci cand cauti solutii prin care iti poti investi banii, in asa fel incat sa generezi un castig pasiv, majoritatea expertilor recomanda piata imobiliara. Este firesc, in conditiile in care aceasta piata este considerata a fi una dintre cele mai sigure piete de investitii, cu multiple avantaje:

 • risc redus de volatilitate;
 • oportunitati reale de apreciere a valorii in timp;
 • mai multe metode pentru generarea unui castig pasiv;
 • o multime de instrumente de investitii.

Care sunt cele mai comune metode prin care poti castiga bani pe piata imobiliara?

Investitie directa – Cumperi si inchiriezi

Prima si cea mai traditionala metoda de a face bani in imobiliare este sa cumperi proprietati pe care sa le inchiriezi ulterior. Daca alegi corect locatia si tipul de proprietate, inchirierea poate genera un venit pasiv stabil. Pe langa asta, o investitie buna iti poate aduce un venit considerabil si prin apreciere in timp. 

Avantaje:

 • Venit pasiv stabil
 • Aprecierea valorii proprietatii in timp
 • Posibilitatea de a inchiria atat pe termen lung, cat si in regim hotelier prin platforme precum Airbnb

Dezavantaje:

 • Necesita un capital initial mare
 • Exista un risc de a avea perioade vacante (perioade fara chiriasi)

Flipping – Cumperi, renovezi si revinzi 

Flipping-ul consta in cumpararea unei proprietati la un pret redus, renovarea acesteia si vanzarea la un pret mult mai mare. Aceasta este o metoda cu risc mai mare, dar cu potential de profit rapid si consistebt, 

Avantaje:

 • Profit rapid
 • Posibilitatea de a-ti valorifica abilitatile in renovare. Daca esti pasionat de aceasta activitate, poate fi o optiune excelenta pentru tine

Dezavantaje:

 • Necesita experienta in estimarea costurilor de renovare
 • Risc de pierdere financiara daca vanzarea nu se realizeaza la pretul dorit

Crowdfunding Imobiliar

O metoda mai noua de investitie imobiliara este crowdfunding-ul. In esenta, investesti o suma mica de bani intr-un proiect imobiliar mare, alaturi de alti investitori.

Avantaje:

 • Acces la proiecte mari cu o investitie mai mica
 • Diversificarea portofoliului

Dezavantaje:

 • Lipsa controlului direct asupra investitiei
 • Risc de esec al proiectului

REITs (Real Estate Investment Trust) – Fonduri de investitii imobiliare

Fondurile de investitii imobiliare (REITs) sunt o alta optiune pentru cei care vor sa investeasca in imobiliare fara sa detina fizic o proprietate. Acestea functioneaza similar cu actiunile, oferind o modalitate de a investi in proprietati imobiliare printr-un fond.

Avantaje:

 • Usor de achizitionat si de vandut
 • Venit din dividende

Dezavantaje:

 • Lipsa controlului direct asupra proprietatilor
 • Poate necesita cunostinte in analiza financiara

Indiferent de calea pe care alegi sa o urmezi, informarea si cunoasterea pietei sunt esentiale. Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, iar succesul tau depinde de abilitatea de a naviga prin complexitatea acestei piete.

Pentru un succes pe termen lung, ia in considerare diversificarea metodelor de investitie si colaborarea cu experti din domeniu. 

De asemenea, nu investi pana nu stii cu exactitate in ce investesti. Daca ai gasit imobile care par profitabile, nu te multumi sa analizezi zona inainte de a investi, chiar daca investitia este una mica, de tip REIT sau crowdfunding. Mergi la fata locului, discuta cu dezvoltatorii si afla cat mai multe detalii! In felul acesta, vei putea descoperi eventuale probleme si iti vei da seama daca investitia merita.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.