pationar olimpic Berceni Arena

Veste buna pentru impatimitii sporturilor pe gheata: noul patinoar olimpic Berceni Arena este deja executat in proportie de peste 50%. Lucrarile la constructia cladirii sunt intr-un stadiu avansat, conform anuntului facut de Primaria Sectorului 4. Acesta va fi singurul patinoar de o asemenea capacitate, realizat la standarde europene, din Bucuresti.

Idei principale

  • Berceni Arena va deveni primul pationar olimpic functional din capitala, cu design si functionalitati ultramoderne;
  • Va fi inaugurat in acest an, 2024 si va avea o capacitate de peste 800 de locuri, in tribune;
  • Intregul complex va avea o suprafata generoasa, cu multe facilitati si spatii verzi, dar si o parcare moderna.

Cum va arata noul patinoar olimpic Berceni Arena?

Cladirea noului pationar olimpic va avea un design modern, iar tribunele vor putea gazdui mai mult de 800 de spectatori. Cei ce vor dori sa se bucure de sporturile desfasurate aici, vor putea sa isi lase masina in parcarea complexului, care va avea un numar important de locuri pentru autoturisme.

Pe langa spatiile dedicate acestor vehicule, vor mai exista si locuri de parcare pentru autocare. In plus, cladirea patinoarului, care va fi dispusa pe doua niveluri, parter si un etaj, va avea in jurul sau mai multe spatii verzi. Suprafetele fiecarei sectiuni ale complexului vor fi distribuite astfel:

  • 12.000 mp – intregul teren pe care se construieste acest patinoar olimpic;
  • 6.500 mp – suprafata construita, care cuprinde cladirea patinoarului si locurile de parcare;
  • 3.000 mp – spatiile verzi pe care se vor planta 70 de arbori.

Din cei 6.500 mp construiti, suprafata acoperita de gheata va reprezenta putin peste 1.700 mp.

Noul patinoar olimpic Berceni Arena – Alte caracteristici si facilitati

Spatii de servire vor fi amenajate in foaier, la parter, dar si la etaj. Vor mai exista si alte incaperi dedicate serviciilor de garderoba, birourilor, vestiarelor, instalatiilor de gheata, salii metodice, cabinelor VIP si cabinelor pentru presa.

Una din cele mai surprinzatoare caracteristici ale acestei structuri va fi data de diferenta temperaturii resimtita la nivelul ghetii, comparativ cu cea din tribune. Astfel, in timp ce pe patinoar se va mentine o temperatura de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se vor bucura de temperaturi ceva mai blande, in jurul a 15 grade, similare cu cele de primavara.

Mai jos, la nivelul patinelor, gheata va fi mentinuta in stare foarte buna cu ajutorul a doua echipamente frigorifice, ce vor pastra o temperatura constanta de -5 grade Celsius. Spectatorii vor asista la competitiile sportive intr-o atmosfera placuta, fara sa resimta frig. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei moderne de climatizare, ce include trei centrale pentru tratarea aerului din sala.

In plus, o constructie subterana va fi realizata pentru rezerva de apa, in scopul stingerii unui eventual incendiu.

Costurile noului patinoar olimpic sunt estimate la 10 milioane de euro, iar lucrarile sunt sustinute de trei firme contractate de Primaria Sectorului 4.

Patinoarul olimpic Berceni Arena – stadiul lucrarilor si data de inaugurare

Lucrarile acestui patinoar au demarat in 2022. Se preconizeaza inaugurarea lui in primavara acestui an, 2024, desi termenul initial era stabilit in 2023. Tinand cont ca patinoarul Mihai Flamaropol se afla, in 2016, intr-o stare dezolanta, de degradare considerabila, Berceni Arena va deveni singurul loc de desfasurare a sporturilor pe gheata din sudul Romaniei.

Santierul patinoarului este localizat in vecinatatea statiei de metrou Aparatorii Patriei. Acest proiect a fost demarat cu scopul de a creea un spatiu unde viitorii campioni sa se poata antrena, fie ca ne referim la patinatori artistici sau hocheisti.

In vara anului trecut, 2023, focusul lucrarilor a fost pe finalizarea vestiarelor, tribunelor si cabinetelor medicale.

Ceva mai tarziu, in luna noiembrie a aceluiasi an, s-a trecut la inaltarea peretilor laterali si inchiderea acoperisului. Primarul Baluta are grija sa ii actualizeze pe locuitorii Sectorului 4, in privinta fiecarei noi etape finalizate de constructie. Tot el publica diverse informatii utile pe pagina de Facebook, facand referire la obiectivele atinse prin inaugurarea acestui patinoar:

Fiind singurul patinoar olimpic din sudul tarii, acesta va avea o capacitate de peste 800 de locuri si va fi destinat tuturor activitatilor care se pot desfasura pe gheata.

O astfel de infrastructura, care lipsea din Bucuresti, este de un interes major pentru numeroase cluburi sportive, care isi vor putea desfasura antrenamentele pe acest patinoar olimpic.

Doua mari avantaje ale acestei constructii sunt omologarea si versatilitatea spatiului de joc, ceea ce inseamna ca aici se vor putea desfasura competitii internationale, de nivel inalt. Daca totul decurge conform planului, pe viitor vom putea asista la competitii importante dedicate sporturilor pe gheata, cum ar fi patinaj artistic, hochei si curling, chiar aici, pe patinoarul olimpic Berceni Arena.

Necesitatea acestui patinoar olimpic in Bucuresti

Odata cu inaugurarea patinoarului din Sectorul 4, se va incheia o etapa trista din istoria capitalei. Nici o alta investitie similara nu a mai fost construita in oras, de aproximativ 70 de ani. Mai mult, singurul patinoar existent anterior, Flamaropol, a fost inchis acum 10 ani, din cauza datoriilor la intretinere.

In ciuda eforturilor Primariei Capitalei de a demola acel spatiu vechi si a reconstrui unul nou, lucrarile nu au ajuns la un stadiu mai avansat de 30% din intregul proiect gandit initial. Santierul Flamaropol este acum parasit, desi promisiuni de reluare a reconstructiei inca exista.

Ca urmare a tuturor acestor dificultati, aproape toti cei 2000 de copii care se antrenau pe patinoarul vechi au renuntat la practicarea sporturilor pe gheata. Odata ce noul Berceni Arena va fi dat in folosinta, speram ca acei copii sa revina la pasiunea lor si sa isi urmeze visurile.

Din pacate, tara noastra are doar 11 patinoare olimpice, insa patru dintre acestea opereaza in baloane speciale sau corturi.

Asteptarile si ambitiile sunt mari, referitoare la patinoarul olimpic din cartierul Berceni. Pe langa competitii sportive, autoritatile locale doresc sa poata organiza aici si altfel de spectacole, inclusiv concerte. Acest lucru este realizabil datorita multiplelor functionalitati de care dispune cladirea.

Patinoarul va reprezenta si o noua facilitate de care locuitorii Sectorului 4 se pot bucura. Vestea acestui proiect a bucurat cu siguranta si familiile cu copii care au achizitionat o locuinta intr-unul din noile ansambluri rezidentiale din sudul Bucurestiului.

Unul din aceste proiecte imobiliare din zona este Metalurgiei Park Residence, localizat strategic in zona Aparatorii Patriei, foarte aproape de statia de metrou, Centrul Universitar Spiru Haret, dar si de noul patinoar olimpic Berceni Arena.

Noul patinoar olimpic Berceni Arena – ganduri de final

Este mai mult decat evident necesitatea unui patinoar olimpic in Bucuresti, mai ales ca toate celelalte capitale europene au cel putin o astfel de arena competitionala. Conform parerii generale, patinoarul este cel mai asteptat si dezirabil proiect de investitii din acest an.

Constructia se preconizeaza a fi realizata la cele mai inalte standarde europene, cu sisteme moderne si tehnologii inovatoare de racire a ghetii si aclimatizare a tribunelor. Nu doar copiii se vor bucura de activitati sportive pe gheata, dar si parintii acestora vor putea sa ii urmareasca din spatiile de relaxare, amenajate special pentru acestia.

Noua structura va imbunatati semnificativ infrastructura sportiva din capitala, fiind vorba de un proiect fara precedent in tara noastra si de o investitie financiara pe masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.