Originar din China Antica, Feng Shui este o arta si o stiinta a amenajarii spatiului astfel incat sa promoveze bunastarea, sanatatea si echilibrul. Exista o multime de reguli care definesc Feng Shui-ul, multe dintre ele avand drept subiect principal dormitorul. Este si normal, in conditiile in care aceasta incapere este cea care trebuie sa iti ofere doza de odihna si de relaxare.

Daca ai un apartament nou si vrei sa amenajezi dormitorul intr-un mod echilibrat si confortabil, urmatoarele reguli cu radacini in cultura chineza s-ar putea sa te ajute.

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului conform regulilor Feng Shui

1. Alege locul potrivit pentru pat! Primul pas in a crea un dormitor echilibrat prin Feng Shui este pozitionarea corecta a patului. Ideal, patul tau ar trebui sa fie orientat astfel incat sa poti vedea usa, dar fara a fi direct in linia acesteia. Acest lucru te ajuta sa te simti mai in control si mai relaxat.

2. Foloseste doar culori calde sau neutre! Culoarea are un impact enorm asupra starii tale de bine. Culorile calde si neutre ca bej, maro sau nuante pale de albastru si verde pot contribui la un somn mai odihnitor. Evita culorile stridente, cum ar fi rosu sau portocaliu, care pot fi stimulante si pot perturba calitatea somnului.

3. Asigura-te ca respiri un aer curat! Ventilatia si calitatea aerului sunt esentiale pentru un dormitor cu un bun Feng Shui. In acest sens, plantele de interior pot fi o alegere excelenta. Totusi, opteaza pentru plante cu proprietati de purificare a aerului, ca Spathiphyllum sau Aloe Vera.

4. Pastreaza ordinea! Incarcarea dormitorului cu obiecte inutile nu doar ca ingreuneaza procesul de curatenie, dar si fluxul de energie pozitiva. Incearca sa mentii ordinea si sa alegi mobilier cu spatii de depozitare eficiente.

5. Cauta elemente de decor cu forma rotunda! Un alt sfat util este sa alegi elemente de decor cu forme rotunde sau curbe, in locul celor cu unghiuri ascutite. Acest lucru ajuta la circulatia libera a energiei si la crearea unei atmosfere calmante.

6. Evita luminile foarte stralucitoare! Lumina joaca, de asemenea, un rol important. Evita luminile foarte stralucitoare si opteaza pentru solutii de iluminare ambientala, cum ar fi lampi de masa sau lumini cu intensitate reglabila.

7. Nu tine electrocasnice in dormitor! Televizoare, telefoane mobile si alte gadgeturi nu numai ca pot perturba somnul, dar si pot crea un flux de energie negativa in dormitor. Daca nu poti sa le indepartezi complet, incearca sa le pastrezi cat mai departe de pat.

Importanta Simetriei

Simetria este un concept cheie in Feng Shui, reprezentand echilibrul si armonia intre elementele dintr-un spatiu. Simetria nu inseamna neaparat o replicare exacta a unui obiect sau element de design, ci mai degraba o distributie armonioasa a formelor, culorilor si texturilor intr-un mod care faciliteaza circulatia energiei.

In terminologia Feng Shui, energia vitala ce circula prin orice spatiu este cunoscuta sub numele de “Chi”. Un flux liber si neintrerupt de energie Chi este esential pentru bunastare. Simetria ajuta la echilibrarea acestei energii, facand ca spatiul sa fie mai invitant si linistitor.

Daca ne referim strict la dormitor, amplasarea simetrica a obiectelor aduce un sentiment de calm si echilibru. De exemplu, doua noptiere identice de fiecare parte a patului, doua lampi de masa similare sau perne dispuse simetric pot contribui la un mediu mai armonios si la un somn mai odihnitor.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.