Ai o garsoniera si vrei sa o amenajezi astfel incat sa pari mai spatioasa? Esti in locul potrivit! In acest articol, vei afla regulile esentiale pentru a transforma orice garsoniera intr-un spatiu deschis, luminos si confortabil. Vom aborda pasi importanti precum alegerea culorilor, organizarea si optimizarea spatiului, precum si utilizarea mobilierului inteligent si a accesoriilor decorative. Asa ca, sa incepem!

Alege culorile potrivite

Alegerea culorilor potrivite este esentiala pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare in garsoniera ta. Iata cateva sfaturi suplimentare pentru a te asigura ca faci cele mai bune alegeri:

  • Foloseste o schema de culori unitara: O paleta de culori unitara si armonioasa te va ajuta sa obtii un aspect coerent si sa faci spatiul sa para mai mare. Alege culori complementare sau tonuri similare pentru pereti, mobilier si accesorii.
  • Experimenteaza cu culori pastelate: Culorile pastelate, precum rozul pal, albastrul deschis sau verdele mint, pot adauga un strop de culoare fara a diminua senzatia de spatiu. Poti folosi aceste nuante pentru a adauga un accent de culoare pe un perete sau in textilele decorative.
  • Profita de reflexii si contrast: Combinatia de culori lucioase si mate poate crea o senzatie de profunzime si contrast, care iti va ajuta spatiul sa para mai mare. De exemplu, poti alege un perete accent lucios intr-o nuanta deschisa si sa il combini cu un mobilier mat in culori neutre.
  • Evita modelele incarcate: Modelele mari si incarcate pot face un spatiu sa para aglomerat si mai mic. Alege in schimb modele simple si subtile, cum ar fi dungi, puncte sau forme geometrice, pentru a crea un aspect mai spatios.

Organizeaza-ti spatiul eficient

Organizarea eficienta a spatiului este esentiala intr-o garsoniera. Identifica zonele principale, cum ar fi zona de dormit, de relaxare, de lucru si de gatit, si incearca sa le separi cat mai mult posibil. Foloseste solutii inteligente, cum ar fi separatoarele de camera sau mobilierul modular, pentru a delimita aceste zone si a crea o senzatie de ordine si spatiu. Asigura-te ca pastrezi caile de circulatie libere si evita aglomerarea incaperii cu obiecte inutile.

Foloseste mobilier multifunctional

Mobilierul multifunctional este prietenul tau de nadejde atunci cand vine vorba de amenajarea unei garsoniere. Alege piese de mobilier care indeplinesc mai multe functii si iti permit sa economisesti spatiu, cum ar fi canapele extensibile, paturi rabatabile, mese pliabile sau scaune pliante. Acest tip de mobilier te va ajuta sa transformi rapid si usor spatiul in functie de nevoile tale. 

Mizeaza pe iluminatul adecvat

Iluminatul este un element esential in crearea iluziei unui spatiu mai mare. Asigura-te ca garsoniera ta beneficiaza de cat mai multa lumina naturala, folosind perdele transparente si evitand obiectele care blocheaza ferestrele. Combina lumina naturala cu surse multiple de iluminat artificial, precum veioze, lampi de tavan sau aplici. Alege becuri cu temperaturi de culoare calde si luminoase, care sa creeze o atmosfera primitorie si sa accentueze senzatia de spatiu.

Optimizeaza spatiul vertical

Nu uita sa exploatezi la maximum spatiul vertical disponibil in garsoniera ta. Foloseste rafturi suspendate, etajere sau dulapuri inalte pentru a depozita obiectele si a mentine ordinea. Acest truc te va ajuta sa pastrezi suprafetele libere si sa faci incaperea sa para mai aerisita. De asemenea, poti atarna tablouri sau oglinzi pe pereti pentru a atrage privirea in sus si a crea iluzia unui spatiu mai inalt.

Accesorizeaza cu bun gust

Accesoriile pot face diferenta in amenajarea unei garsoniere. Alege obiecte decorative cu grija si foloseste-le pentru a adauga personalitate si stil spatiului tau. Evita insa sa exagerezi cu numarul lor, deoarece aglomerarea poate anula efectul de spatiu pe care incerci sa il obtii. Mizeaza pe piese statement, cum ar fi o oglinda mare sau un tablou abstract, care sa atraga atentia si sa iti confere garsonierei o nota unica.

Mentine ordinea si curatenia

In cele din urma, mentinerea ordinii si curateniei este esentiala pentru ca garsoniera ta sa para intotdeauna spatioasa si primitoare. Fa-ti un obicei din a depozita lucrurile la locul lor si sa eviti aglomerarea. Curata regulat si ai grija sa elimini praful si murdaria care se pot acumula in spatiile mici. Un mediu curat si ordonat va contribui la senzatia de spatiu si te va face sa te simti bine in garsoniera ta.

Amenajarea unei garsoniere in asa fel incat sa para spatioasa nu este o misiune imposibila. Urmand regulile prezentate in acest articol, vei putea transforma garsoniera ta intr-un spatiu luminos, aerisit si confortabil, in care sa te simti bine.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.