Tot ce trebuie sa stii despre designul biofilic in locuinta

Designul biofilic a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, multi oameni dorind sa aduca elemente naturale in casele lor. Este un concept care pune accentul pe conexiunea dintre oameni si natura, si are beneficii considerabile asupra sanatatii si bunastarii noastre.

Ce este designul biofilic?

Designul biofilic este o abordare arhitecturala care integreaza natura si elementele organice in mediul construit. Scopul este de a crea un spatiu care sa imite si sa promoveze conexiunea noastra cu natura. Intr-o lume dominata de tehnologie si beton, designul biofilic ne aduce aminte ca suntem fiinte biologice si ca avem nevoie de contact cu natura pentru a ne simti bine si a ne dezvolta la potential maxim.

Beneficiile designului biofilic in locuinta

Exista numeroase beneficii ale integrarii designului biofilic in locuinta. In primul rand, expunerea la elemente naturale precum lumina naturala, plante si materiale organice poate reduce stresul si imbunatati starea de spirit. Studiile arata ca oamenii care traiesc intr-un mediu biofilic se simt mai relaxati, mai fericiti si mai productivi.

Pe langa impactul psihologic, acest tip de design poate avea si efecte asupra sanatatii noastre fizice. Accesul la lumina naturala si la aer proaspat poate contribui la reglarea ritmului circadian si la imbunatatirea calitatii somnului. De asemenea, prezenta plantelor in locuinta poate purifica aerul si poate reduce nivelul de poluare si toxine din interior.

Idei pentru a implementa designul biofilic in locuinta ta din Metalurgiei Park Residence

Adaugarea plantelor in interior
Plantele sunt un element-cheie al designului biofilic. Poti alege sa aduci in casa plante de interior care sa iti ofere o conexiune vizuala cu natura. Opteaza pentru plante cu frunzis verde si bogat, precum feriga, palmier sau potos. Poti amplasa plantele in ghivece pe pervazul ferestrei sau pe mobilier, si chiar poti crea un perete verde pentru a adauga un accent spectaculos in incapere.

Folosirea materialelor naturale
Pentru a crea un spatiu autentic si conectat cu natura, alege materiale naturale pentru mobilier si finisaje. Lemnul, piatra si bambusul sunt optiuni excelente pentru a aduce caldura si textura in locuinta ta. Evita materialele sintetice si prefabricate si incearca sa integrezi elemente naturale in designul interior. In oferta Avalon poti gasi o multime de optiuni de materiale naturale.

Maximizeaza lumina naturala
Lumina naturala este esentiala in acest tip de design. Deschide ferestrele si draperiile in timpul zilei pentru a permite luminii sa patrunda in interior. Evita obstructiile care pot bloca lumina, cum ar fi mobilierul prea voluminos sau perdelele groase. Daca ai posibilitatea, amplaseaza oglinzi in locurile strategice pentru a reflecta si dispersa lumina in intreaga incapere.

Creeaza un colt de relaxare in natura
Daca ai un spatiu exterior (o gradina, o terasa sau un balcon), nu ezita sa creezi un colt de relaxare in natura. Poti amenaja o terasa sau o gradina in care sa te bucuri de aer curat si de verdeata din jur. Adauga mobilier confortabil, cum ar fi un hamac sau o canapea in aer liber, si plante in jur pentru a crea o oaza de relaxare si liniste.

Integreaza apa in design
Sunetele apei au un efect calmant si relaxant asupra noastra. Poti adauga un mic acvariu in living sau poti instala o fantana de interior pentru a crea un element deosebit in designul biofilic al casei tale. Nu doar ca vei beneficia de senzatia de relaxare, dar vei adauga si un aspect estetic placut in locuinta.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.