Sectorul 4 al Capitalei este unul dintre cele mai aglomerate sectoare din Bucuresti, dar si unul dintre cele mai ofertante in ceea ce priveste sectorul imobiliar. Pe langa proiecte rezidentiale noi, acesta ascunde si numeroase surprize si obiective turistice interesante. Daca vrei sa te simti in vacanta, insa nu vrei sa pleci foarte departe, la doar cateva minute de mers pe jos (sau cu transportul in comun) de casa, ai obiective extrem de valoroase, pe care le poti vizita.

5 obiective turistice pe care le poti gasi in sectorul 4 

1. Muzeul Tehnic din Parcul Carol

Situat in Parcul Carol, Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida” este unul dintre cele mai fascinante si educative obiective turistice din Bucuresti. Fondat in 1909, muzeul gazduieste o colectie impresionanta de peste 8.000 de exponate, reprezentand dezvoltarea tehnica si industriala a Romaniei si a lumii. Vizitatorii pot admira o gama larga de obiecte, de la masini si instrumente mecanice, la telegrafe, telefoane si alte dispozitive de comunicare.

2. Casa Memoriala Tudor Arghezi

Daca esti pasionat de literatura si istorie, nu trebuie sa ratezi Casa Memoriala Tudor Arghezi, locul unde marele poet si prozator roman si-a petrecut ultimii ani ai vietii. Casa se afla pe Strada Martisor si este un loc plin de istorie si emotie, unde te poti conecta cu universul spiritual si artistic al lui Arghezi. Muzeul gazduieste o colectie de obiecte personale, manuscrise si editii rare ale operei sale.

3. Cimitirul Bellu

Cunoscut drept cel mai vechi si mai important cimitir din Bucuresti, Cimitirul Bellu este un loc in care se imbina arta funerara, istoria si spiritualitatea. Acesta gazduieste mormintele multor personalitati importante ale culturii si istoriei romanesti, precum George Enescu, Ion Luca Caragiale sau Mihai Eminescu.

4. Turnul de apa, Cetatea lui Tepes

Putini stiu ca in Sectorul 4 se afla un adevarat Castel, cunoscut drept “ Castelul Vlad Tepes”. Acesta este construit in 1906, cu ocazia Expozitiei Generale Romane si reproduce Cedatea Poenari, ridicata de Vlad Tepes. 

De-a lungul timpului, Castelul a avut mai multe functii: Corp de garda pentru unitatea Militara, turn de apa, dormitor pentru femeile care lucrau la amenajarea parcului si corp de garda pentru militarii care pazesc astazi cateva banci din Bucuresti.

5. Parcul Natural Vacaresti

Un alt obiectiv turistic remarcabil in Sectorul 4 este Parcul Natural Vacaresti, o oaza de natura si biodiversitate in mijlocul aglomeratiei urbane. Cunoscut si drept “Delta dintre blocuri”, acest parc natural se intinde pe o suprafata de aproximativ 183 de hectare si reprezinta cel mai mare parc natural urban din Europa.

Cu peste 90 de specii de pasari, numeroase specii de mamifere, reptile si amfibieni, Parcul Natural Vacaresti este un loc ideal pentru observarea faunei si pentru plimbari in aer liber. Acesta este un loc deosebit si pentru amatorii de fotografie sau pentru cei interesati de natura si conservare.

Pe langa aspectele sale ecologice, Parcul Natural Vacaresti are si o istorie interesanta. Initial, zona a fost destinata construirii unui lac de acumulare, dar planurile au fost abandonate in anii ’90, iar natura si-a reluat in timp drepturile asupra teritoriului.

Nu trebuie sa pleci departe de casa pentru a te bucura de obiective impresionante si de o zi de vacanta. Daca esti locuitor al sectorului 4, ai numeroase optiuni la o aruncatura de bat.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.