Te-ai hotarat sa cumperi un apartament si esti atras de avantajele apartamentelor vechi, care pot avea un aer boem, sunt pozitionate mai bine in oras si uneori sunt mai ieftine? O astfel de solutie poate fi atractiva, insa trebuie sa fii constient de faptul ca intr-un apartament vechi se pot ascunde uneori diverse vicii si probleme, care se pot transforma intr-un adevarat cosmar. 

Iata cateva dintre viciile ascunse de care trebuie sa te feresti

Infrastructura electrica invechita

Unul dintre cele mai frecvente vicii ascunse in apartamentele vechi este infrastructura electrica invechita. Intr-un apartament vechi, este posibil sa gasesti cabluri si prize depasite moral si tehnic, care pot prezenta riscuri serioase de incendiu sau electrocutare. De asemenea, puteti intalni o distributie inadecvata a circuitelor electrice, ceea ce poate duce la suprasolicitarea sistemului electric.

Cum poti identifica aceasta problema? O inspectie electrica efectuata de un specialist calificat ar fi cea mai buna solutie. Acesta poate verifica instalatia electrica, prizele, intrerupatoarele si poate oferi o evaluare a starii lor.

Probleme cu instalatia de apa si canalizare

In apartamentele vechi, este posibil sa intalnesti si probleme cu instalatia de apa si canalizare. Conductele vechi pot fi corodate sau pot prezenta scurgeri, ceea ce poate duce la infiltrarea apei in structura cladirii sau la aparitia mucegaiului. De asemenea, sistemul de canalizare poate fi invechit si poate prezenta blocaje frecvente sau probleme de drenaj.

Pentru a identifica astfel de probleme, poti verifica vizual conductele de apa si canalizare, dar este recomandat sa angajezi un specialist care sa faca o inspectie mai amanuntita. Acesta poate utiliza camere de inspectie sau alte tehnologii moderne pentru a detecta eventualele probleme ascunse.

Infrastructura de incalzire si termoizolare deficitara

Apartamentele vechi pot avea deseori probleme cu infrastructura de incalzire si termoizolare. Sistemele de incalzire invechite pot fi ineficiente si costisitoare in exploatare, in timp ce o termoizolare deficitara poate duce la pierderi de caldura si cresterea facturilor de incalzire.

Pentru a evalua starea sistemului de incalzire, poti solicita o inspectie a cazanului si a radiatoarelor de catre un specialist. De asemenea, poti verifica izolatia ferestrelor, usilor si a peretilor pentru a determina nivelul de termoizolare.

Probleme structurale

Uneori, apartamentele vechi pot avea probleme structurale, care pot pune in pericol siguranta ta si a celorlalti locatari. Aceste probleme pot fi cauzate de fundatii slabe, fisuri in pereti, instabilitatea structurii sau alte defecte de constructie.

Daca observi fisuri in pereti sau in podea, balustrade instabile sau alte semne de deteriorare structurala, este esential sa consulti un inginer structural sau un arhitect pentru a evalua situatia si a oferi solutii de remediere.

Probleme ale acoperisului

Un alt viciu ascuns intalnit in apartamentele vechi poate fi reprezentat de problemele legate de acoperis. Un acoperis invechit sau deteriorat poate duce la scurgeri de apa si infiltratii, ceea ce afecteaza serios structura si aspectul apartamentului.

La fel ca si in cazul celorlalte vicii, poti solicita o inspectie a acoperisului efectuata de un specialist si poti verifica daca au fost efectuate reparatii recente sau daca exista un program de intretinere regulata a acoperisului.

Viciile apartamentelor vechi nu sunt ireparabile, insa reparatiile costa. Chiar si in cazul apartamentelor vechi fara vicii, pentru a te asigura ca nu vei intampina nicio problema va trebui sa angajezi mai multi specialisti care sa confirme buna functionare a instalatiilor sau rezistenta structurii. Toti acesti specialisti costa, ceea ce poate creste foarte mult pretul apartamentului.

Daca vrei sa te bucuri din plin de locuinta pe care o cumperi, este mult mai indicat sa alegi un apartament nou, mai ales ca exista cartiere rezidentiale precum Metalurgiei Park Residence, unde locuintele beneficiaza de toate facilitatile necesare pentru o viata moderna si au marele avantaj ca te scapa de surprize neplacute.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.