Daca esti in cautarea unei modalitati de investitii inteligente si rentabile, cumpararea unui apartament pentru a-l inchiria poate fi o optiune foarte interesanta. Cu un venit pasiv stabil si posibilitatea de a obtine randamente atragatoare, aceasta strategie a devenit din ce in ce mai populara printre investitori. Inainte de a te lansa in aceasta aventura, este important sa iei in considerare cateva aspecte cheie pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita. 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi un apartament pentru a-l inchiria?

Alege o locatie potrivita

Unul dintre cele mai importante aspecte in achizitionarea unui apartament pentru inchiriere este locatia. Daca iti doresti sa atragi chiriasi de calitate si sa ai o cerere constanta, este esential sa cumperi intr-o zona cautata si accesibila. Analizeaza piata imobiliara locala si identifica cartierele sau zonele care sunt populare printre chiriasi. De asemenea, ia in considerare factori precum infrastructura, facilitatile publice, proximitatea fata de locuri de munca si centre educationale. O locatie buna va asigura cerere constanta si va creste sansele de ocupare a apartamentului. O optiune excelenta pentru investitii in Bucuresti este zona de Sud a orasului, unde s-au construit in ultimii ani peste 10 000 de apartamente noi si s-a investit foarte mult in infrastructura (metrou, mijloace de transport in comun, parcuri, etc).

Stabileste-ti un buget realist

Atunci cand investesti in imobiliare, este important sa stii cat iti permiti sa cheltuiesti. Calculeaza costurile implicate in achizitionarea apartamentului, cum ar fi pretul de cumparare, comisioanele agentilor imobiliari si taxele legale. De asemenea, ia in considerare costurile de intretinere a apartamentului si eventualele renovari necesare inainte de a-l putea inchiria. Este esential sa fii atent la cheltuieli, pentru a te asigura ca investitia ta ramane profitabila. Este posibil sa ai nevoie de ajutor in ceea ce priveste partea financiara, motiv pentru care este recomandat sa apelezi la profesionisti, precum cei de la Credit24h.ro

Analizeaza cererea pe piata

Inainte de a achizitiona un apartament pentru inchiriere, cerceteaza cererea pe piata. Exista o cerere suficienta pentru apartamente de inchiriat in zona respectiva? Ce tip de apartamente sunt cautate in principal? Este important sa identifici nevoile si preferintele potentialilor chiriasi pentru a-ti putea adapta oferta in consecinta. 

Evaluarea potentialului de crestere in valoare

Pe langa veniturile generate din inchiriere, investitia intr-un apartament poate aduce si castiguri pe termen lung prin cresterea valorii proprietatii. Analizeaza piata imobiliara locala si identifica zonele care au potential de crestere in valoare. Daca cumperi intr-o zona in dezvoltare sau intr-un cartier aflat in plina expansiune, exista sanse mai mari sa obtii randamente excelente in viitor. Investitia ta nu se limiteaza doar la veniturile lunare din inchiriere, ci si la posibilitatea de a obtine un profit semnificativ in cazul unei vanzari ulterioare.

Odata ce ai facut o achizitie, este bine sa te implici activ in administrarea proprietatii. Poti alege sa gestionezi tu personal inchirierea si relatia cu chiriasii sau poti apela la serviciile unei companii specializate in administrarea proprietatilor. Asigura-te ca oferi un mediu de trai de calitate chiriasilor, rezolvi prompt eventualele probleme si mentii o relatie deschisa si transparenta cu acestia. Astfel, vei atrage chiriasi pe termen lung si vei asigura un flux constant de venituri.

Daca este abordata corect, achizitia unui apartament in scopul de a-l inchiria poate oferi o multime de avantaje. Este o solutie exclenta pentru un venit pasiv in viitor si pentru liniste financiara. 

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.