In general, cei care cauta sa cumpere un apartament cauta locuintele care au geamuri orientate spre Vest, Sud sau Est.

In credinta populara, apartamentele orientate spre Nord sunt intunecate, ceea ce nu este tocmai de dorit. Realitatea este alta, insa. Apartamentele orientate spre Nord pot fi foarte luminoase, singura lor problema fiind faptul ca nu sunt insorite. Practic, o fereastra orientata spre Nord nu va beneficia de lumina directa a soarelui, insa poate avea suficienta lumina daca are geamuri mari sau nu sunt constructii care umbresc.

Daca iti doresti un apartament luminos, orientarea cardinala este importanta, insa nu este cea care decide de cat de multa lumina te vei bucura.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont pentru un apartament luminos?

1. Orientarea catre punctele cardinale. Daca vrei sa ai soare de-a lungul intregii zile, ferestrele trebuie sa fie spre Sud. Daca vrei soare doar in prima partea a zilei, orientarea trebuie sa fie spre Est iar daca vrei in a doua parte a zilei, orientarea  trebuie sa fie spre Vest.

2. Dimensiunea geamurilor. Este un aspect mult mai important decat orientarea. Daca ai geamuri mari, vei avea foarte multa lumina naturala.

3. Forma camerei. Este un alt aspect important, care poate impacta nivelul de lumina. Camerele care beneficiaza de lumina pe toata suprafata sunt cele patratoase, atata vreme cat geamurile sunt concentrate pe mijlocul uneia dintre laturi. Camerele dreptunghiulare pot beneficia si ele de lumina uniforma, daca geamurile sunt montate pe latura mare a dreptunghiului. In ceea ce priveste camerele cu forma neregulata, acestea trebuie sa aiba geamurile pozitionate oarecum central pe perete.

4. Barierele vizuale. Sunt cele mai mari pericole pentru gradul de lumina din incapere. Copacii, cladirile vecine, dealurile din apropiere  sau alte obstacole pot crea umbra, ceea ce face o camera sa fie mai intunecata.

5. Etajul. Nu in ultimul rand, conteaza etajul la care se afla apartamentul. O locuinta aflata la parter va fi mult mai putin luminoasa decat una aflata la etajul 10. Lipsa luminii este un dezavantaj, insa poate sa fie si un avantaj pentru confortul termic de pe timp de vara, spre exemplu.

Lumina naturala este importanta pentru un grad mare de confort. Exista si apartamente care nu sunt atat de luminoase, insa sunt foarte primitoare si confortabile. In general, incaperile mai intunecate pot fi corectate cu ajutorul becurilor si a altor surse de lumina artificiala. Chiar si camerele fara geamuri pot fi luminate natural cu ajutorul unor iluminatoare, asadar, daca ai gasit apartamentul perfect, insa ti se pare ca nu este suficient de luminos, poti gasi solutii.

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.