parcul Tudor Arghezi pe timp de noapte

Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucuresti, este noua oaza de verdeata si liniste de care se pot bucura atat locuitorii Sectorului 4, cat si cei din restul capitalei. Acesta dispune de multe zone inovatoare, printre care o plaja ecologica si o fantana muzicala. Parcul a fost inaugurat in luna septembrie 2023 si este situat in apropierea mai multor ansambluri rezidentiale, precum Metalurgiei Park Residence.

Despre parcul Tudor Arghezi – unde este localizat

Vei gasi parcul Tudor Arghezi in Sectorul 4 din Bucuresti, mai exact pe Bulevardul Metalurgiei, la intersectia cu Drumul Dealul Bisericii (una dintre intrarile in parc se afla in sensul giratoriu din fata hypermarketului Metro). Este o zona in plina expansiune urbanistica, unde deja locuiesc numeroase familii cu copii care isi doresc sa petreaca momente relaxante intr-un astfel de spatiu verde generos, modern, cu zone de promenada si de agrement.

Vizitand acest parc, vei fi impresionat nu doar de tot ceea ce iti poate oferi, dar si de proiectele imobiliare noi, ce il inconjoara, blocuri cu detalii arhitecturale moderne, atent finisate, a caror valoare creste odata cu inaugurarea parcului Tudor Arghezi.

Acest parc nou din Sectorul 4 se desfasoara pe o suprafata de 4 hectare, insa exista planuri de extindere, prin initiative de expropriere, potrivit afirmatiilor autoritatilor locale.

Conform celor precizate de primarul Daniel Baluta, la zona verde actuala se vor adauga cel putin inca doua hectare, dar si mai multe locuri de joaca pentru cei mici.

Parcul Tudor Arghezi – Inaugurarea din septembrie 2023

De Zilele Bucurestiului, pe 20 Septembrie 2023, sute de persoane au fost prezente la inaugurarea parcului, fiind toti curiosi si entuziasmati, dornici de plimbare, dar si pentru a se bucura de tot ceea ce are parcul de oferit.

Bucurestenii din Sectorul 4 si toti cei nerabdatori sa vada parcul in premiera s-au bucurat de spectacolul de lumina si culoare, oferit de fantana arteziana, principala atractie, precum si de toate celelalte facilitati pe care aceasta zona le pune la dispozitie.

Parc Tudor Arghezi – ce facilitati gasesti aici

Cu siguranta te vei bucura de toate avantajele pe care acest parc le ofera, daca alegi sa cumperi unul din apartamentele disponibile in noile ansambluri rezidentiale din Sectorul 4.

Parcul este dotat cu mai multe spatii de interes, de la pista de atletism, pana la o plaja ecologica, pe gazon si alei pentru promenada.

Si sa nu uitam de sutele de arbori, printre care si ciresii japonezi, care la maturitate vor oferi un spectacol floral de neegalat, transformand parcul intr-o adevarata padure urbana. Fie ca vrei sa te plimbi in aer liber, sa te destinzi, sa faci sport, sau sa socializezi, acest parc are ceva interesant pentru toate preferintele.

Zone pentru activitati sportive

In cadrul parcului, exista o pista de atletism care are o lungime de peste 1.5 km, precum si zone pentru mers pe bicicleta si un spatiu dedicat celor care doresc sa se mentina in forma prin activitati specifice fitnessului.

Iata cateva activitati si forme de miscare pe care le poti practica in parcul Tudor Arghezi:

  • Jogging;
  • Mers pe bicicleta;
  • Fitness.

In imediata apropiere a parcului vei gasi 14 terenuri de sport, gestionate tot de administratia locala, unde te poti bucura de jocuri de baschet sau fotbal. Aceste terenuri pot fi folosite de toti cetatenii, in mod gratuit.

Fantana Florilor

Aceasta fantana arteziana este una din atractiile principale ale parcului, fiind amplasata destul de aproape de intrarea dinspre Bulevardul Metalurgiei. Mai mult, ea poate fi admirata chiar si din afara spatiului verde, de pe carosabil sau de pe trotuare.

Fantana Florilor este o structura spectaculoasa, cu un mecanism muzical care iti bucura simturile prin jocul de lumini si culoare.

Plaja ecologica

Plaja ecologica este una foarte moderna, dotata cu sezlonguri din lemn, amplasate pe gazon. Acolo vei gasi si dusuri dedicate celor care vor sa se racoreasca si sa scape de arsita din zilele calduroase de vara.

Mai mult, este un spatiu propice pentru familiile care vor sa se bucure de un picnic pe iarba. Toate aceste activitati placute te apropie si mai mult de cei dragi, prin socializare si sarbatorirea unor momente importante impreuna, intr-o oaza naturala.

Spatiul pentru animalele de companie

Desi tema principala a parcului este activitatea sportiva, echipa care a proiectat aceasta zona s-a asigurat ca exista si un spatiu dedicat celor cu animale de companie. Aici poti veni impreuna cu cainele tau, pentru momente de distractie, pline de energie.

Asadar, la amenajarea terenului, s-au luat in considerare absolut toate nevoile celor care locuiesc in apropierea acestui parc. Acest perimetru, unde proprietarii vin zilnic impreuna cu cainii lor, este foarte necesar si util. Astfel, patrupedele se bucura de miscare in aer liber, intr-un spatiu delimitat, in siguranta pentru ei si pentru cei din jur.

Parcarea supraetajata

Parcarea supraetajata din cadrul parcului poate gazdui pana la 150 de vehicule. Cladirea este foarte utila pentru vizitatori si locuitorii din zona si atrage toate privirile prin designul ei modern si colorat. Poti parca aici daca vrei sa faci o plimbare in parc, sau daca ai ceva de rezolvat in zona, intr-un timp scurt. Este bine de stiut ca prima jumatate de ora este gratuita.

Parcarea din parcul Tudor Arghezi este construita la standarde europene si vine in ajutorul celor care tranziteaza zona. Aici, iti vei putea lasa temporar masina, in conditii de siguranta.

Alte facilitati pe care le poti gasi in zona

Dincolo de suprafata generoasa a parcului, vei gasi numeroase spatii de parcare, precum si centre comerciale: Metro, Jumbo, Auchan Berceni, Lidl, Kaufland si Centrul Comercial Grand Arena. In vecinatate gasesti mai multe cartiere rezidentiale, printre care merita amintite Galaxy Park Residence si Brown Residence.

Un alt complex rezidential de interes din proximitate este Venus Residence, in timp ce ansamblul Kristal (faza a II-a) se afla vis-à-vis, in fata parcului. Tot aici, in vecinatate, regasim si The Grand Kristal Residence, un alt proiect impresionant si ambitios, cu o functionalitate excelenta.

Asa cum am mentionat mai sus, Primaria intentioneaza sa extinda suprafata parcului Tudor Arghezi. Ulterior acestei dezvoltari, vor aparea locuri de joaca pentru copii, dotate cu tobogane, leagane si alte structuri distractive.

Primaria Sectorului 4 este determinata sa dezvolte intreaga zona, aducand-o la standarde europene. Astfel ca, la mai putin de 10 minute cu masina de parc se afla Berceni Arena, care va gazdui singurul patinoar olimpic din ultimii 70 de ani.

Parcul Tudor Arghezi – in incheiere

Cel mai nou parc din capitala, inaugurat in septembrie 2023, continua sa incante privirile celor care il viziteaza si petrec momente relaxante acolo. Parcul Tudor Arghezi, lansat de ziua Bucurestiului, ofera mai multe oportunitati de petrecere a timpului liber, in natura.

Scopul celor care au proiectat si amenajat parcul a fost, pe langa un cadou binemeritat daruit bucurestenilor, si o modalitate sustenabila de dezvoltare a zonei. In plus, autoritatile locale nu contenesc in a ne surprinde cu vesti care mai de care mai imbucuratoare. Printre acestea, se numara si construirea unui complex educational, care cuprinde o cresa, o gradinita si o scoala.

Conform spuselor lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, o astfel de cladire este necesara in zona, lucru confirmat si de prezenta multor copii la inaugurarea parcului Tudor Arghezi.

Deschiderea acestui parc a fost sarbatorita la doar cateva zile distanta de inaugurarea unei noi statii de metrou pe Soseaua Berceni, care poarta acelasi nume, Tudor Arghezi. Dupa cum putem observa, Bucurestiul devine tot mai occidental, iar Sectorul 4 se transforma intr-o zona moderna, aerisita si verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*Informatiile, schitele si imaginile prezentate in acest site au scop pur informativ si nu au caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau dezvoltatorii imobiliari si pot suferi modificari. Dezvoltatorii imobiliari isi rezerva dreptul de a aduce modificari proiectului.

* Va recomandam sa studiati cu atentie schitele, proiectul imobiliar, amplasamentul si vecinatatile, la locatia acestuia, inaintea rezervarii/achizitiei oricarui imobil.

* De asemenea, este necesara verificarea, în prealabil, a disponibilitatii de unitati locative, ofertele prezentate fiind oferite doar in limita stocului disponibil la un moment dat.

* Pentru o informare exacta asupra situatiei unui imobil sau a stocului existent, va rugam sa solicitati informatii exacte de la Departamentul de Vanzari/Dezvoltator.

*In conformitate cu prevederile Codului Fiscal, incepand cu data de 01.01.2024, urmatoarele prevederi privind TVA-ul redus de 9% se aplica pentru livrarea de locuinte noi, care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Nota: Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor, care in momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, in mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu o cota redusa de 9%.
La pretul afisat, se adauga cota de TVA corespunzatoare, in functie de prevederile fiscale aplicabile pentru persoanele fizice sau juridice, dupa caz. Pretul afisat plus TVA-ul redus de 9% este aplicabil doar in masura in care, prevederile fiscale existente privind cota redusa de TVA, se vor mentine pana la data achizitiei/predarii imobilului, in caz contrar cumparatorul va suporta integral orice diferenta de TVA s-ar datora suplimentar, in functie de prevederile legale si fiscale aplicabile de la data semnarii promisiunii sau contractului de vanzare – cumparare si a livrarii bunului.

Metalurgiei Park Residence © 2024.